Hamas: İsrail'in yerleşimci politikası Kudüs'ü Yahudileştirmeyi amaçlıyor

Hareketin sözcüsü yaptığı yazılı açıklamada, Kudüs ve çevresindeki yerleşim birimlerini genişletme projelerinin devam ettiğini söyledi

Fotoğraf: AA

Hamas Hareketi, İsrail'in Doğu Kudüs'teki yerleşim projelerini kutsal kenti Yahudileştirme projesi olarak değerlendirdi.

Hareketin sözcüsü Muhammed Hamade yaptığı yazılı açıklamada, Kudüs ve çevresindeki yerleşim birimlerini genişletme projelerinin devam ettiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail'in yerleşimleri genişletme projelerinin sonuncusunun Kudüs Belediyesinin yol açma projesi girişimi olduğunu söyleyen Hamade, bunun "devam eden saldırgan bir politikanın parçası" olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Hamade, İsrail'in izlediği yerleşim politikasının, tarihi tahrif ettiği Doğu Kudüs'ü Yahudileştirmeyi ve şehirden Filistin kimliğini silmeyi amaçladığını kaydetti.

Doğu Kudüs'ün Filistin'in ebedi başkenti olmaya devam edeceğini, İsrail'in projeleri ve saldırgan politikalarının Filistinlilerin kentteki varlığını tasfiye etmeye yetmeyeceğini vurgulayan Hamade, Filistinlilerin yerleşim planlarına karşı duracağını vurguladı.

 

AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU