CHP'li Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Darbeci, hain diyordu, el ele göz göze geldi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel "BAE laf söylüyorlardı oradan gelecek 10 milyar dolar karşılığında tükürdüklerini yaladılar. Seçimi kaybetmemek uğruna tükürdüklerini yalıyor" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Halk TV'de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah'ta gündemi değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar'da Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile bir araya gelmesine değinen Özel, "Darbeci, hain diyordu, el ele göz göze geldi. Bir ülkede darbe oluyorsa darbecilere karşı ülkedeki seçilmişi savunmak yanlış bir iş değildir. Mısır'da Türkiye'nin darbeye karşı pozisyon açması doğruydu ama iki ülke arasında ebedi düşmanlık süremez demiştik. Mısır'la diplomatik ilişkiler sürmelidir dediğimiz de Erdoğan bize 'Darbecilerle el tutun' diyordu. BAE laf söylüyorlardı oradan gelecek 10 milyar dolar karşılığında tükürdüklerini yaladılar. Seçimi kaybetmemek uğruna tükürdüklerini yalıyor. Tükürdüğü suratı yalıyor, ittirdiği eli tutuyor" diye konuştu.

FiBDJXkXgAM9wtU.jpg
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile bir araya geldi.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan da Soylu'nun açıklamasına inanmıyor"

Taksim'de 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Özel şunları kaydetti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir takım algı operasyonları için bir takım açıklamalar devlet ciddiyetine yakışmıyor. Daha iki saat olmuş bomba patlayalı Cumhurbaşkanı 'Bendeki bilgiye göre kadın bir terörist' diyor. Düşünki sen teröristsin, beni fark ettiler dersin kaçar gidersin. İki saat içinde daha yakalanmamış teröristin cinsiyetini söylemenin ne faydası var. Ya da Süleyman Soylu'nun bir hafta sonra kendi kendini yalanlayacağı açıklamaları yapmanın ne faydası var?

Süleyman Soylu'nun durumu şu. Gündemde kalayım da nasıl kalırsam kalayım.

İstifa neden gerekiyor? İlk an yaptığı açıklamalar birbirleriyle çelişiyor. Kendisini pamuk ipliği tutuyor. Görevden alınacak ittifak içi dengelerden dolayı duruyor. Milletin meclisinde önüne gelene iftira. Soylu'nun oradaki hallerini görüp de bu adam niye hallendi diye düşünenlere söylüyorum. Bu adamın kendisini düşünmek ve hesap vereceği günlerin gelmesini engellemek dışında bir davranışı yoktur.

Demokrasilerde ortada soru bırakılmaz. Tolga Şardan diye bir gazeteci var. 'Bu terörist Türkiye'ye girdi, takipteydi. Takipten kaybedildi, eylemi yaptığı an fark edildi' diyor. Bunun bir açıklanması lazım.

Ülkenin Cumhurbaşkanı 'Validen aldığım bilgiye göre' diyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Soylu'nun açıklamasına inanmıyor.

"Kemal bey kesin kazanır"

Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili de konuşan Özel, "Kemal bey kesin kazanır. Kemal bey çok ciddi bir farkla kazanır" diye konuştu.

Özel, " Kemal beyin üzerinde bu masayı aşan bir beklenti var. Kemal bey kesin kazanır ama bu Özgür Özel'in, CHP'nin söyleyeceği bir şey değil. Biz soruyoruz Kemal beye, 'Adaylık için ismini geçiyor, herkes sizi istiyor. Örgütten baskı var. Çıkıp adayımız Kemal bey demeli miyiz?' diyoruz. 'Siz benim ve parti adına konuşuyorsunuz. Çerçeve şudur. Altılı masanın tam mutabakatı ve bizim adayımız 13. cumhurbaşkanı olacak' diyor" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Halk TV

DAHA FAZLA HABER OKU