Kılıçdaroğlu: Teröristler elini kolunu sallayarak İstanbul'a gelip bombayı patlatacak, birileri bunun hesabını vermeyecek, olmaz

"O sınırı yol geçen hanına kim döndürdü? Kim elini kolunu sallayarak geliyor buraya. Ve bizim bilmediğimiz daha ne kadar terörist uyuyan hücre olarak Türkiye coğrafyasında yer almış durumda?"

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Siyasetin toplumun var olan sorunlarını çözmek için yapıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Siyasetin zenginleşme aracı olmadığını, yolsuzluk yapma aracı olmadığını, yakınlarını devletin kilit noktalarına getirmek gibi bir düşünce siyasette olmaması gerektiğini hep ifade ettim. Genel Başkanlık yaptığım süre içinde toplumun en zayıf halkalarıyla işbirliği yapmaya, sorunlarını çözmeye çalıştım. Taşeron işçileri buna örnektir. Çaykur'un 9 bin 300 mevsimlik çalışanı var. 'Bizim sorunumuzu kim dile getirecek' diye soruyorlar. Rize'ye, Rizelilere, 9 bin 300 mevsimlik işçiye sesleniyorum. Senin sorununu çözecek kişinin adı Bay Kemal'dir. Bunu unutma. Rizeliler belki unuttu ama Bay Kemal asla unutmaz. Kaçak çayları Rize Meydanı'nda yakacağım" dedi.

Seçmenlere de seslenen Kılıçdaroğlu, "Tek şey istiyorum. Sandığa gittiğinizde, 'Benim sorunumla kim ilgilendi, kim çözme sözü verdi' diyeceksiniz oyunuzu ona göre kullanacaksınız. Mert olacaksınız, oyunuzu vereceksiniz. Bay Kemal gelecek sorunu çözecek" ifadelerini kullandı.

"Terörden nifak çıkarıp toplumu ayrıştırmak isteyenlerin tamamı alçaktır"

Beyoğlu'ndaki terör saldırısı ile ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Saldırıya tepki gösteren Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Milletimiz tasada ve kıvançta beraber olmayı her zaman yapmıştır.  Deprem olduğunda hep beraber koşarız. Milli maçlarda galibiyet olduğu zaman hep beraber seviniriz. Kucaklaşırız bir araya geliriz. Bu bizim atalarımızdan gelen bir hasrettir kucaklaşmak, sevinmek, yeri geldiğinde ortak üzülmek. Ancak birileri var ki bu bağı koparmak için elinden geleni yapıyor. Bu bağ unutulsun istiyorlar. İnsanlar birbirine sarılmasın, sığınmasın istiyorlar. Acısını sevincini paylaşmasın istiyorlar. Bunların bazıları yönetici, bazıları siyasetçi bazıları gazeteci kılığında aramızda geziyor. Toplumun kucaklaşmasını birlik ve beraberliğini engellemek isteyenlerin  bazıları yönetici, bazıları siyasetçi, bazıları gazeteci kılığında aramızda geziyor. zehir saçan dilleri var. Terör saldırısından nifak nasıl çıkarabilirim diye bir arayış içine girenler var. Özür dilerim ama bunlar artık alçak insanlar. Terörden nifak çıkarıp toplumu ayrıştırmak isteyenlerin tamamı alçaktır.

Yeni Akit'e: Beş para etmez dilinizin hesabını sormazsam namerdim

Yeni Akit gazetesinin kendisi ile ilgili yaptığı haberi de hatırlatan Kılıçdaroğlu, gazeteye tepki göstererek şunları kaydetti:

Bakınız şuna, bu bir aparat. az önce söylediğim toplumun kucaklaşmasını istemeyen, kim ve öfke kusan, sarayın beslemelerinin oluşturduğu bir aparat. Bu aparat ve bu aparatı kullananlar şunu çok iyi bilsinler bu fotoğrafa koyduğunuz kişi terör örgütünün pusu kurduğu kişidir. Bu kişi başka bir terör örgütünün saldırı düzenlediği kişidir. Bu kişi bir terör örgütünü bitirme planını yapıyor diye utanmadan sıkılmadan suçladığınız kişidir.Bu yalanlarınızın, bu hedef göstermenizin, beş para etmez dilinizin hesabını sormazsam namerdim.

Herkes şunu çok iyi bilsin biz Cumhuriyet halk Partisiyiz ve ben CHP'nin genel başkanıyım.işine geldiğiyle terör örgütüyle iş tutanların ölüleri kaldırıp anayasa değiştirenlerin, işine geldiğinde teröristlerle mektup arkadaşı olanların bize vatan millet dersi vermeye asla asla yürekleri yetmez. hadlerini bilecekler. 


"O sınırı yol geçen hanına kim döndürdü?"

Hükümetin mülteci ve "açık kapı" politikasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Sınırlarımızı yol geçen hanına kim döndürdü? Elini kolunu sallayarak teröristler gelecek, İstanbul’a yerleşecek. Çalışacak fabrikada, terörü nasıl gerçekleştireceğine dair çalışmalar yapacak, bombayı patlatacak ve birileri bunun hesabını vermeyecek. Olmaz" ifadelerini kullandı. 

"O sınır kapısından bunlar nasıl geçtiler?" sorusunu soran Kılıçdaroğlu, "O sınırı yol geçen hanına kim döndürdü? Kim elini kolunu sallayarak geliyor buraya. Ve bizim bilmediğimiz daha ne kadar terörist uyuyan hücre olarak Türkiye coğrafyasında yer almış durumda?" diye konuştu.

Konuşmasında Erdoğan'a tepki gösteren Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Sen ne işi yapıyorsun? Maden faciası olur sorumlu yok, tren faciası olur sorumlu yok, terör saldırısı olur sorumlu yok, sınırlar yol geçen hanına dönmüş yine sorumlu yok. Artık bu milletin canına kastediliyor. Bunlar ne komşuluk ne sahip çıkmayı bilirler. Bunların her şeyi yalan tek inandıkları şey mevki, makam, para!

"Yabancı askerlerin yabancı asker postallarının Türkiye topraklarını çiğnemesine neden evet dedin?"

Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yönelik eleştirlerde bulunarak, "Sayın Bahçeli, yabancı askerlerin yabancı asker postallarının Türkiye topraklarını çiğnemesine neden evet dedin? Açık ve net söylüyorum milliyetçi, ülkücü, arıyorsanız bu kardeşinize bakacaksınız. Milletin hakkını hukukunu arayan parti arıyorsanız cumhuriyet halk partisine bakacaksınız" dedi.

"Teröre de lanet olsun, teröristlere de lanet olsun, teröristlerin yolunu açanlara da lanet olsun"

Kılıçdaroğlu konuşmasında ayrıca, "Teröre de lanet olsun teröristlere de lanet olsun teröristlerin yolunu açanlara da lanet olsun. Avrupa Birliği’ne bu sığınmacı anlaşmasından çıkacağız. En geç iki yıl içinde bütün sığınmacıları kendi ülkelerine göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU