İran: IŞİD'in üstlendiği Şiraz'daki saldırıyla ilgili 26 kişi tutuklandı

Tutuklananların "Tacikistan, Afganistan ve Azerbaycan uyruklu" olduğu iddia edildi

Fotoğraf: AA

İran, 26 Ekim'de Şiraz'da 15 kişinin hayatını kaybettiği ve IŞİD’in üstlendiği silahlı saldırıyla bağlantılı 26 kişinin tutuklandığını ve saldırının failinin Tacikistanlı olduğunu öne sürdü.

İran resmi ajansı IRNA'nın İstihbarat Bakanlığı’nın açıklamasına dayandırdığı habere göre, Şiraz'daki Şah Çerağ Türbesi'ne düzenlenen saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında, şu ana kadar hepsi yabancı uyruklu 26 kişi tutuklandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tutuklananların "Tacikistan, Afganistan ve Azerbaycan uyruklu" olduğu ileri sürüldü.

Haberde, "Azerbaycan'ın başkenti Bakü'den uçakla İran'a girdikten sonra IŞİD’in Afganistan'daki unsurlarıyla temasa geçen bir Azerbaycan uyruklunun da saldırının ana koordinatörü olduğu" iddia edildi.

Öte yandan daha önce yabancı uyruklu olduğu açıklanan saldırının failinin "Sobhan Kumruni" adlı bir Tacikistan vatandaşı olduğu öne sürüldü.

İran devlet televizyonu 26 Ekim'de Fars eyaletinin yönetim merkezi Şiraz kentindeki Şah Çerağ Türbesi’ne düzenlenen silahlı saldırıda aralarında iki çocuğun da bulunduğu 15 kişinin hayatını kaybettiğini, 21 kişinin yaralandığını duyurmuştu. Saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

Olayın hemen ardından yaralı şekilde yakalandığı belirtilen saldırganın hastanede öldüğü açıklanmıştı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU