İzmir'de LGBTİ+ karşıtı yürüyüş düzenlendi

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü: Biz bunları kabul etmediğimizi, buna karşı mücadele edeceğimizi haykırmak için toplandık

Fotoğraf: Reuters

İzmir'de sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla kurulan İzmir Büyük Aile Platformu, "LGBT Dayatmasına Karşı Büyük Aile Buluşması" düzenledi.

Konak Meydanı'ndaki buluşmada toplanan kalabalık, ellerinde Türkiye bayrakları ile "aile medeniyetimizin temeli", "kulak ver bu sese aile hedefte", "aileye savaş açanlara geçit vermeyeceğiz" yazılı dövizler taşıdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İzmir Büyük Aile Platformu Başkanı ve Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Başkan Yardımcısı Nuriye Kadan, buradaki konuşmasında siyasi görüş, inanç, köken ayrımı gözetmeden tek yumruk olduklarını, çocuklar için yola çıktıklarını öne sürdü.

“LGBT ideolojisinin bir dayatma halini aldığını” iddia eden Kadan, bu dayatmayı kabul etmediklerini söyledi.

Kadan, LGBT hareketini insan hakkı sananların yanıldığını savunarak, "Cinsiyetsizlik rotasını çağdaşlık sananlar yanılıyor. 2-3 yaşındaki çocukların cinsiyetiyle oynamak istismardır. Gençlerimizi aidiyet ve değerlerinden koparmak geleceğimizi karartmaktır. Aile bozulursa toplumun bozulacağının bilincindeyiz” şeklindeki iddiasını dile getirdi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü ve Mehir Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Prof. Dr. Saffet Köse de bir ailenin yıkılmasının o devletten bir yapı taşının sökülmesi demek olduğunu belirterek, konunun bir beka meselesi olduğunu savundu.

Uluslararası lobilerin “cinsiyetsiz insan, ailesiz toplum ve doğal olmayan ilişkileri dayattığını” öne süren Köse, "Biz bunları kabul etmediğimizi, buna karşı mücadele edeceğimizi haykırmak için toplandık" dedi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU