Büyük zam geliyor... YouTube Premium için 20 TL'lik "tüyo"

YouTube Premium aboneliğini Android veya web üzerinden yönetenler, iOS uygulaması üzerinden abone olup, yönetenlere göre yüzde 25 daha az ücret ödüyor

Fotoğraf: AA

Çevrimiçi video izleme platformu YouTube’un reklamsız video izleme imkanı sağlayan Premium hizmetinin ücretlerine Türkiye’de yaptığı büyük zam yakında faturalara yansıyacak. 

Habertürk’ün aktardığına göre YouTube Premium’un “Öğrenci”, “Bireysel” ve “Aile” planlarının aylık sırasıyla, 9.99 TL, 16.99 TL ve 25.99 TL olan ücretleri; 19.49 TL, 29.99 TL ve 59.99 TL’ye yükseltilecek. 

20 Kasım ve sonrasında başlayan faturalama dönemlerine yansıtılacak olan bu yeni ücretler, YouTube Premium’a Android uygulama veya web üzerinden üye olan kullanıcılar için geçerli olacak, YouTube’un Premium hizmetine iPhone’ları üzerinden abone olan kullanıcılar için fiyat artış oranları yüzde 135’i bulacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Apple kullanıcıları daha fazla ödüyor

Çoğu kullanıcı fark etmese de aboneliğini iOS üzerinden yapan kullanıcılarla Android veya web üzerinden yapan kullanıcıların ödediği aylık ücret arasında farklar bulunuyor. Örneğin son zam öncesi 25.99 TL olan YouTube Premium’un Aile Planı için iPhone kullanıcıları (daha doğrusu aboneliğini iOS uygulaması üzerinden yapanlar) 33.99 TL ödüyordu.

Yapılan son zammın ardından bu rakamlar sırasıyla 59.99 TL ile 79.99 TL’ye çıkacak. Android ve web üzerinden abone olanlar için yüzde 130’u bulan zam, YouTube’un iOS uygulaması üzerinden olanlar için yüzde 135’leri bulacak.

YouTube Premium’un üyelik paketlerine web üzerinden üye olup, iPhone veya iPad üzerinden kullananlar da aboneliğini YouTube’un iOS uygulaması üzerinden yönetenlere göre yeni faturalandırma döneminde de daha düşük ücret (Aile Planı için 79.99 TL yerine 59.99 TL) ödeyecek.

YouTube Premium aboneliğini Android veya web üzerinden yönetenler, iOS uygulaması üzerinden abone olup, yönetenlere göre yüzde 25 daha az ücret ödüyor.

 

Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU