Türk Futbol Tarihi Sergisi açıldı... Erdoğan, futbol oynadığı yıllardaki anılarını anlattı

Türk Futbol Tarihi Sergisi açılışına, birçok kulüp başkanı, teknik direktör ve futbolcu katıldı. Açılışta konuşan Erdoğan, futbol oynadığı yıllardaki hatıralarını aktardı

Türk Futbol Tarihi Sergisi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde açıldı.

Sergide tamamı orijinal, ilk defa bir araya getirilen futbol tarihi ile alakalı arşiv belgeleri, kazanılmış kupalar, takımlar adına yazılmış ilk marşlar, futbolcuların giydiği formalar, futbol takımlarının geçmişe ait tüzükleri, müsabakalar esnasında çekilmiş fotoğraflar ve daha birçok obje kronolojik bir şekilde sergilenecek.

3(54).jpg
Fotoğraf: AA


Osmanlı Devlet Arşivlerinden futbol ile ilgili bulunabilen ilk resmi belgelerin orijinallerinin yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk'ün imzaladığı Fenerbahçe ve Karşıyaka kulüplerinin anı defterleri de sergilenecek eserler arasında yer alıyor.

479177.jpg
Fotoğraf: AA


Türk Milli Futbol Takımının başarılarını gösteren diplomalar ve farklı objelerle birçok futbol kulübüne ait ulusal ve uluslararası kupalar da sergide yer alacak. FIFA 2002 Dünya Kupasında 3'üncü olan Milli Futbol Takımının kazandığı kupa ve takımın 1923-2022 arasında giydiği formalar da sergilenecek.

Bugünkü açılışa TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetimi, Süper Lig takımlarının başkanları, Fatih Terim, Mustafa Denizli, Şenol Güneş'in de aralarında yer aldığı teknik adamlar ile yeşil sahalarda top koşturmuş Mesut Özil, Arda Turan, Hami Mandıralı, Rüştü Reçber, Nihat Kahveci, Mehmet Topal, Nuri Şahin, Emre Belözoğlu gibi isimler katıldı.

"Dikişle topların hazırlandığı kafayı vurduğun zaman kafanı paramparça eden o günleri unutmak mümkün değil"

Serginin açılışında konuşan Erdoğan, futbol oynadığı  yıllarda yaşadığı anılarını anlattı.

"Futbol deyince bizim dünyamızda ayrı ve çok özel bir pencere açılır" diyen Erdoğan, Erdoğan şunları söyledi:

Kağıttan futbol toplarını yaptığımız, taşlardan kale direği oluşturduğumuz, bunların yanında şimdiki futbol topları nire. Dikişle topların hazırlandığı kafayı vurduğun zaman kafanı paramparça eden o günleri unutmak mümkün değil. Oralardan artık buraya geldik. Aklı ermeye başladığından beri futbolda hem sahada yer alarak hem de seyirci olarak ilgilenmiş bir kardeşinizim. Mazisi 60 yılı aşan bu futbol aşkımızdan geriye ne kaldı derseniz söyleyeyim, geriye kalan tek şey çalımlarla, asistlerle, şutlarla olursa gollerle 90+uzatma. O zaman hakemler sağ olsun uzatma da vermiyorlardı. 90 dakikaya sığdırılmış muhteşem görsellerdir. Bizim dönemimizde öyle futbolcular vardı ki biz onları sadece yetenekleri ve golleriyle hatırlamakla kalmıyoruz, biz onları asıl dürüstlükleriyle, efendilikleriyle velhasıl insanlıklarıyla rahmetle, saygıyla, hasretle yad ediyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU