Barış Pehlivan: AKP'de "Sarı Cemal" paniği

"Konuşuluyor ki o isim attığı mesajlarla hem TRT’ye hem de İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a 'Siz beni harcarsanız ben de sizi yakarım' demek istiyormuş"

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, AK Parti’de bir süredir “Sarı Cemal” isimli bir Twitter hesabının paylaşımlarının konuşulduğunu yazdı. Pehlivan’ın aktardığına göre, üst düzey birçok AK Parti'linin hedef aldığı Twitter hesabının arkasında ekranlardan uzaklaştırılan bir TRT yüzü olduğu iddiası var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pehlivan'ın köşe yazısı şöyle:

Ben AKP’lilerin yalancısıyım.  Bir süredir “Sarı Cemal” kod adlı bir Twitter hesabını konuşuyorlarmış.  O hesap ki üst düzey AKP kurmaylarından iktidara yakın gazetecilere kadar birçok kritik ismi hedef almış.  Onların servetlerinden ilişkilerine kadar çok hesabının konuda dudak uçuklatacak iddialarda bulunmuş.  Gariptir, 10’a yakın tweet attıktan sonra da hesabını kapatmış ve kaybolmuş. Sahi, kimdir bu Sarı Cemal? 

AKP’deki hâkim görüş, TRT ekranlarından uzaklaştırılan ünlü bir isim olduğu... Hatta bunun net olarak tespit edildiğini söyleyen bile var. Zaten kendisi de zamanında attığı tweetleri silmesiyle meşhurmuş. Neyse...

Konuşuluyor ki o isim attığı mesajlarla hem TRT’ye hem de İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a “Siz beni harcarsanız ben de sizi yakarım” demek istiyormuş.  Amacı şimdilik kamuoyuna ifşa etmek değil, hedeflediği kişileri uyarmakmış.  Ah işte...  Bugünden başladılarsa varın iktidar değiştiğinde siz görün!

 

Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU