Nebati: Kamu ve katılım bankaları, gerekirse kar edilmeyecek şekilde Togg'a ulaşım için gerekli destekleri verecek

Kamu ve katılım bankaları ile görüştüklerini söyleyen Nebati, "Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankaları ile gerekli teşviklerin verilerek, gerekirse kar edilmeyecek şekilde Togg'a ulaşım için gerekli destekleri verecek" dedi

Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı TRT Haber kanalında Togg ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"TOGG büyük bir hayalin gerçeğe vurumudur" diyen Nebati şöyle devam etti:

Otomobil olarak lanse edilebilir ama bizim dönemimizde yaşayan insanlar açısından çok farklı bir anlam ortaya koyuyor. Ben 58 yaşındayım 61 yıl önce Devrim otomobili başlarken yolu kesildi. Aynı gerekçelerle yolu kesildi. Uçaklarımızın yolunu kestiler, füzelerimizin yolunu kestiler bunlar ülke içerisindeki çığırtkanlıklarla iş birliği yapılarak yapıldı.

Temeli atıldığı zaman dalga geçtiler. Aynı akşam sosyal medyada aynı çığırtkan ekip Türkiye bu otomobili üretemez diyerek sözlerini ortaya koymuş oldular. Kim bu çığırtkan ekip köprüyü yaptırmam diyenler, Marmaray’ı yaptırmam diyenler. Yani aslında bir taş üstüne bir taş koymamış vizyon sahibi olmayan ülkesini küçümseyen sürekli başkalarına gözünü diken bir küçücük azgın grup. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Avrupa başta olmak üzere birçok ülke bu alana yönelecek"

"Biz kamuda da bu araçların kullanımıyla ilgili DMO'yla bu alanı ilişkilendirdik" diyen Nebati, "Biz TOGG'u alacağız. En başta biz kullanacağız. Yeşil dönüşüm dönemindeyiz. Avrupa başta olmak üzere birçok ülke bu alana yönelecek" ifadelerini kullandı.

Togg'a rahat ulaşım için kamu bankaları ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Nebati, "Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankaları ile gerekli teşviklerin verilerek, gerekirse kar edilmeyecek şekilde Togg'a ulaşım için gerekli destekleri verecek" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU