Güvenlik teşkilatları, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacak

Emniyet’in Twitter hesabından Kılıçdaroğlu videosu sonrası açıklama geldi

Fotoğraf: Twitter

Emniyet Genel Müdürlüğü , “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 177 yıllık Emniyet Teşkilatımızı ‘Cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmak’la suçlamaktadır” açıklaması yaparak, “Bu iftira sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz” paylaşımını yaptı.

Emniyet’in Twitter hesabından Kılıçdaroğlu videosu sonrası açıklama yapıldı.

Jandarma Genel Komutanlığı da Twitter'dan benzer ifadelerle bir açıklama paylaştı: 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 183 yıllık Jandarma Teşkilatımızı “Cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmak”la suçlamaktadır. Bu iftira sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.

CHP lideri, iktidarın ekonomi bitirdiğini bu nedenle de “Her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumduğunu” söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Her şey bu iktidarın ekonomiyi bitirmesiyle başladı” diyen CHP lideri şu ifadeleri kullanmıştı:

O kadar müsrifce harcadılar ki beytülmale el atacak, el uzatacak hale geldiler. Hazineyi boşalttılar, ekonomiyi çökerttiler, tüm kaynaklar tükenince de iktidarda kalmak için çok kirli bir oyuna girdiler. Bu oyun neydi sevgili halkım? Her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumdular. ‘Getir, nereden getirirsen getir, kaynağını sormayacağım’ dediler ve bu kirli parayı yani milyar dolarları, yani uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU