Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Kabadayıysan, Kasımpaşalıysan çıkarsın karşıma

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "Öyle kabadayılık, 5-10 taraftarı bulup onların önünde bağırmakla olmaz" diye konuştu

Fotoğraf: ANKA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı televizyonda tartışma davetini yineledi ve "Kabadayıysan, Kasımpaşalıysan çıkarsın karşıma" diye seslendi.

Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Yenimahalle Belediyesi’nin düzenlediği 100. Yıl Cumhuriyet Akademisi Temel Atma Töreni’ne katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı "yeni vizyon belgesi"ni eleştirdi.

CHP lideri Kılıçadroğlu şunları kaydetti:

‘Yeni bir vizyon belgesi açıklayacağız’ dediler ve şöyle bağladılar; ‘Gelin, hep beraber bu vizyon belgesinin içini dolduralım’. Ne demektir bu? ‘Bir şey yapamadık, belge boş, koyduk ama gelin dolduralım.’ Vizyon sahibi olmak için önce kendi ülkenin tarihini bileceksin, komşularının tarihini bileceksin, dünya tarihinin bileceksin. Vizyon sahibi olmak için üniversitelerin bilgi üretecek ve bilgi üreten üniversitelerin her türlü ihtiyacını karşılayacaksın. Çünkü vizyon sahibi olmak demek, aklı ve bilimi iktidara taşımak demektir. Taşımıyorsanız vizyon sahibi olamazsınız.

"5-10 taraftarı bulup onların önünde bağırmakla olmaz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a birlikte televizyon ekranalrına çıkma çağrısını yineleyen Kılıçdaroğlu, "Kendisine değişik yerlerde söyledim, bir de burada, halkın önünde söyleyeyim; kendine güveniyorsan çıkarsın karşıma kardeşim. Televizyonların var, gazetelerin var. Yanına al bakanları, danışmanlarını, promterı; e ne yaparsan yap tek başıma çıkacağım. Yüreği varsa gelsin karşıma. Çıkar mı? Ben de biliyorum, çıkmaz. Öyle kabadayılık, 5-10 taraftarı bulup onların önünde bağırmakla olmaz. Kabadayıysan, Kasımpaşalıysan çıkarsın karşıma. Devletin bütün imkanları sende üstelik" dedi.

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU