Mithat Sancar: Demirtaş'la fikir farklılıkları var, ayrılık yok

“Fikir farklılığını soruna dönüştürmek için sürekli köpürten çevreler var”

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ile fikir farklılıkları olduğunu ancak ayrılığın olmadığını belirtti. Sancar, "Fikir farklılığını soruna dönüştürmek için sürekli köpürten çevreler var" dedi.

'yeniden TV' YouTube kanalında Ayşegül Doğan'a konuşan Sancar, Selahattin Demirtaş ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Selahattin Demirtaş arkadaşımızla iletişim hiçbir zaman kopmadı, aksamadı da" diyen Sancar, "Düzenli bir iletişim var kendisiyle parti yönetimi arasında. Hem bizim MYK adına görevlendirdiğimiz bir arkadaşımız bu iletişimi sağlıyor, doğal olarak kendisi de bazen avukatlarıyla görüş iletiyor. Biz de kendisine önerilerimizi, fikirlerimizi söylüyoruz. Onun gönderdiği önerileri de alıp, değerlendiriyoruz. Bu konuda bir sorun yok" ifadelerini kullandı.

 

Sancar, şöyle devam etti:

İkincisi, Demirtaş’la her konuda fikir birliği içinde olmamızı beklemek de doğru değil, gerekli değil. Çünkü HDP çoğulcu bir parti ve partinin kurullarındaki tartışmalarda da farklı görüşler ortaya çıkabiliyor. HDP’de karar mekanizmaları şöyle işliyor: Herkes görüşünü söyler, tartışılır, sonuna kadar tartışılır ve bu tartışmalar bir mutabakatla sonuçlanır. Bu mutabakata bağlılık ve bu mutabakat üzerine kurulan siyasetleri sahiplenmek HDP’yi bir arada tutan çimentodur. Biz bu süreci böyle işletiyoruz.

"Selahattin Demirtaş arkadaşımızla aramızda bazı konularda bazen fikir farklılıkları olur, oluyor, doğaldır; ama daha önce de söylediğim gibi, ayrılık cezaevi duvarlarından oluşuyor" diyen Sancar, şunları ifade etti:

Sorun yok, fikir farklılıkları var; ayrılık yok. Fikir farklılığını soruna dönüştürmek için sürekli köpürten çevreler var. Bunu açıkça söylemem lazım. Demirtaş’tan gelen bir açıklamanın hemen HDP’yle ayrılık anlamına geleceği şeklinde yorumlandığı çok sayıda spekülasyonla karşılaşıyoruz. Biz de Selahattin arkadaşımız da buna karşı dikkatliyiz.

 

BirGün

DAHA FAZLA HABER OKU