HDP'li Beştaş: Ahmet Türk "Tercihimiz Kılıçdaroğlu" demiş mi bilmiyorum

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş "Sevgili Ahmet abi kişisel bir sohbette bunu söylemiş mi söylememiş mi bilmiyorum. Bu konuda bir beyanda bulunmadı. Bunu kişisel bir sohbette söylemiş olsa bile kendisi bizimle aynı fikirde" diye konuştu

Fotoğraf. ANKA

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş bugün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Beştaş Ahmet Türk'ün "Kılıçdaroğlu aday olursa ona oy vermeyi düşünüyoruz" sözlerini de değerlendirdi.

"Ahmet Türk bu konuda bir beyanda bulunmadı"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beştaş şunları kaydetti:

Hakların Demokratik Partisi olarak isim üzerinde bir tartışmamız yok. Biz, Cumhurbaşkanlığı adaylığının ilkeler temelinde, Türkiye’de demokratikleşmeyi sağlayacak temel stratejik bir hat üzerinden ve tabii ki tartışarak olabileceğini hep ifade ettik ve hâlâ o noktadayız. Şu anda temel gündemimizi, kendi ittifak güçlerimizle nasıl bir strateji ve nasıl bir aday profilinde buluşacağımızı tartışıyoruz. İttifakın kendi adayını nasıl oluşturalım, profili nasıl belirleyelim tartışmasını yapıyoruz. Sevgili Ahmet Abi kişisel bir sohbette bunu söylemiş mi söylememiş mi bilmiyorum, kendisi bu konuda bir beyanda bulunmadı. Ama kişisel bir sohbette söylemiş olsa bile kendisi de bizimle aynı fikirde. HDP, şu anda cumhurbaşkanlığı adayı konusunda ittifak güçleriyle konuşuyor. Bizim isim düzeyinde bir gündemimiz yok.    

İsmail Saymaz: Ahmet Türk "Tercihimiz Kılıçdaroğlu’ndan yana" dedi

İsmail Saymaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD gezisi için havalimanına gittikleri sırada Ahmet Türk ile karşılaştıklarını ve Türk'ün kendisine "Bizim tercihimiz Kılıçdaroğlu’ndan yana. O olursa ona oy vermeyi düşünüyoruz" dediğini aktarmıştı.

 

 

Independent Türkçe, ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU