Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na başörtüsü çağrısı: Sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim

Erdoğan, “Hatta ilk defa bugün açıklıyorum. Sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim, bunu da yapabiliriz. Parlamentoda çözülmüyorsa millete götürelim, kararı millet versin” dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediyesi yanındaki meydanda düzenlenen "Battalgazi Devlet Hastanesi, Hekimhan Tünelleri, Kuru Kayısı Lisanslı Depo ve Borsası ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni"nde vatandaşlara hitap etti.

Malatya'ya elleri boş değil dolu geldiklerini belirten Erdoğan, "Hani o birileri var ya birileri, bay Kemal, hanımefendi. Peki bunlar ne yapar ya? Bunlar buraya geldiği zaman herhalde turist olarak geliyorlar? Var mı bir yatırımınız? Yok. Ama biz yatırımların açılışı için geliriz" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan, her kesimden insanın hak ve özgürlük taleplerini gerçekleştirdikleri sessiz devrimlerle karşıladıklarını anlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

İş ve aş peşinde olan vatandaşımızın derdini ekonomimizi büyütüp, istihdamı artırarak çözdük. Geleceğine güvenle bakmak isteyen gencimizin ufkunu, eğitimde fırsat eşitliğini sağlayarak, girişimcilerimize destek olarak genişlettik. Evinin annesi hanım kardeşlerimizin hayatın diğer alanlarında da var olma çabalarını tüm imkanları önlerine sererek destekledik. Velhasıl milletimizin her bireyini, bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı haline getirecek altyapıyı kurduk. Ülkemizin 81 vilayetinin tamamına ve 85 milyon vatandaşımızın her birine ulaşan eser ve hizmetlerimizi bu azim ve heyecanla hayata geçirdik. Önümüze kurulan her tuzağı, arkamızdan çevrilen her kumpası, üzerimizde oynanan her oyunu milletimizden aldığımız destekle bozduk.

"Eskiden 9'dan 10'dan sonra sokaklara çıkılabiliyor muydu?"

“Milletimizin günlük hayatımızın kalitesini eser ve hizmet siyasetimiz ile yükselttik” diyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

 Eskiden 9'dan 10'dan sonra sokaklara çıkılabiliyor muydu? Yarın Diyarbakır'dayım, akşam 8, 9, 10 dışarı çıkılmazdı. Şimdi saat 12, 1 herkes sabaha kadar oralarda eğleniyor. Her kesimden insanımızın hak ve özgürlük talebimizi sessiz devrimlerle karşıladık. Evinin annesi hanım kardeşlerimizi, hayatın diğer alanlarında da var olmalarını tüm imkanları önlerine sererek destekledik.

"Ayın 28'inde Türkiye Yüzyılı vizyonunu tüm dünya ile paylaşacağız"

Artık benim Ayşem, Fatmam, Ahmedim, Mehmedim, İstanbul'a İzmir'e gitmiyor. Profesörlerimiz, doçentlerimiz, Hakkari'ye Ağrı'ya gidiyorlar, orada yavrularımızı eğitiyorlar. Dünyamız siyasi, ekonomik ve sosyal kaosların pençesinde sarsıldığı bir dönemden geçiyor. Biz ise Türkiye Yüzyılı projeksiyonu ile 2053 vizyonumuzu konuşuyoruz. Ayın 28'inde Ankara Kapalı Spor Salonu'ndan Türkiye Yüzyılı'nı tüm dünya ile paylaşacağız.

 

AA-20221022-29222531-29222529-CUMHURBASKANI_RECEP_TAYYIP_ERDOGAN.jpg
Fotoğraf: AA

 

"İlk defa açıklıyorum, referanduma götürelim..."

CHP Genel Başkanı başörtüsü tartışmasını yeniden açtı. eğitimdeki ve kamudaki başörtüsü özgürlüğünü de hala hazmedemeyenlerin yüzlerindeki sahte maskenin aralandığını gördük. Biz kadınlarımızı asla başı açık ya da başörtülü diye sınıflamadık. Bay Kemal senin yanındakiler ne yaptılar, üniversitelerimizde ikna odaları kurdular. Orada yavrularımızın başörtülerini maalesef başlarından çekerek aldılar. Benim kendi kızlarım, imam hatip öğrencisi olduğu halde onlar imam hatip okuluna girme noktasında sıkıntıya düçar oldular, ben kızlarımdan bir tanesini bir müdürü arkadaşım olan imam hatip okuluna gönderdim. İstanbul'dan başka şehre. Niye? Çünkü zulmediyorlardı. Bay Kemal siz busunuz bu. Başörtüsü özgürlüğünü gel anayasa güvencesine alalım dedim. Bakalım gelebilecek mi? Göreceğiz. Biz şimdi hazırlıkları yaptık. Anayasa değişikliğini Meclis'e göndereceğiz, gelir ya da gelmez, maksat tüm milletimiz bunu görsün, tanısın. Yandaşlarını da tanısın. 6'lı masayı da tanısın.

"Sapkın akımların dayatmalarına karşı ailenin korunmasını da ekleyerek anayasa değişikliği teklifinin hazırlığına başladık, bakalım kim nasıl bir tavır içine girecek. Yeterli çoğunluk sağlanırsa Türkiye için önemli bir kazanım olacaktır. Aksi yönde bir durum ortaya çıkarsa, ülkemizi yeni, sivil anayasaya kavuşturma mücadelemizi inşallah seçimden sonra da sürdüreceğiz. Hatta ilk defa bugün açıklıyorum. Sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim, bunu da yapabiliriz. Parlamentoda çözülmüyorsa millete götürelim, kararı millet versin."

"Ya aday ol karşımıza çık ya da adayın kimse söyle bilelim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayı hakkında da konuştu. "Seçimlerin yaklaştığı dönemde baktık bunlar aday çıkartamayacak biz önünü açalım dedik. Muhalefetin başındaki kişiye 2023 seçimleri için hodri meydan dedik. Biz bu zata seçimden karşımıza çık dedik. Kızlar o ne anlamış biliyor musunuz? Sanki ben ona televizyona çık demişim. Geceleri sosyal medya videosu yayınlaya yayınlaya, siyaseti de ekrandaki görüntüden ibaret görmeye başladı” diyen Erdoğan şunları söyledi:

Siyaset yürek işidir, vizyon işidir. Darbe gecesi sen tankların arasından süzülüp Bakırköy'deki güvenli bir evde ekrandan gelişmeleri seyreden değil misin? Ya aday olup karşımıza çık ya da adayın kimse söyle onu bilelim. Adaysan ilan et diyoruz etmiyor, adayını açıkla diyoruz açıklamıyor. Daha kendi adaylığını ilan etme iradesinden mahrum olanlar acaba Türkiye'nin hangi meselesine çözüm getirebilir.

 

Independent Türkçe, AA 

DAHA FAZLA HABER OKU