Mehmet Barlas: CHP'ye yazık oluyor

“Bu altılı masada parti diye ele alınabilecek tek ciddi kurum Cumhuriyet Halk Partisi. Diğerleri parti değil”

Fotoğraf: YouTube

Sabah gazetesinin başyazarı ana muhalefet partisi CHP’ye bir dizi eleştiri yöneltti. Muhalefet partilerinin bulunduğu 6’lı masada CHP’yi ayrı tutarak “parti değiller” yorumu yapan Barlas, “Cumhur İttifakı'na karşı sürülen o altılı masa tam bir komedi” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Barlas’ın bugünkü köşe yazısı özetle şöyle:

Siyasi tarihimizin en acıklı fiyaskosu Kemal Kılıçdaroğlu tarafından sahnelenmeye devam ediyor. Cumhuriyetin kurucusu olan, Atatürk'ün imzasını taşıyan ve çok partili hayatı da başlatan Cumhuriyet Halk Partisi, bir FETÖ kaset komplosuyla Kemal Kılıçdaroğlu'na teslim edildi.

Kılıçdaroğlu hiçbir siyasi başarı gösteremedi. Buna karşın Türk siyasetine "altılı masa" denilen komik oyunu soktu. Bu altılı masada parti diye ele alınabilecek tek ciddi kurum Cumhuriyet Halk Partisi. O da sürekli seçim kaybediyor.

Diğerleri ise adeta parti değil. Bazılarının oy oranı binde yarım, bazılarının da yüzde 1 olabilir. Ama Kılıçdaroğlu sanki bir seçim ittifakı ve Türk seçmenin üzerinde egemenlik kurmuş gibi hava basıp "Bu altılı masa cumhurbaşkanı adayı çıkaracak" diye komik çıkışlar yapıyor. Altılı masanın içinde CHP'ye en yakın parti, oy açısından belki İyi Parti'dir. Ama bu partinin başkanının, zamanında AK Parti'nin kurucusu olduğu, Tansu Çiller'in bakanlığını yaptığı ve bir dönem siyasetten nefret ettiği çok iyi bilinir. Ve hatta "HDP bu altılı masaya gelirse biz onlarla yapamayız" diye fırtınalar estirmişti. Neticede Cumhur İttifakı'na karşı sürülen o altılı masa tam bir komedi. Gerçekte kaç tane ayağı var bilinmiyor. "HDP kanalıyla PKK'nın", "İyi Parti kanalıyla FETÖ'nün" bu masanın ortakları arasında olduğu kesine yakın biliniyor.

 

Sabah

DAHA FAZLA HABER OKU