İmamoğlu: Belediyeler artan yakıt ve bakım maliyetlerini halka yansıtmamak için çabalıyor; birileri ise acımasızca zam yapıyor

İBB Başkanı, “İstanbul’da ulaşıma yıllık sübvansiyonumuz 10 milyar TL’ye yaklaştı” bilgisini paylaştı

Fotoğraf: İBB Basın Birimi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ulaşım konusunda gösterdiği, “Durmaksızın artan maliyetler karşısında gelirimiz giderimizi karşılayamaz hale geldi” tepkisine hak verdi.

İmamoğlu, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Mansur Başkanımız çok haklı. İstanbul’da ulaşıma yıllık sübvansiyonumuz 10 milyar TL’ye yaklaştı” dedi.

Belediyelerin devamlı artan akaryakıt ve bakım maliyetlerini halka yansıtmamak için çabaladığını belirten İmamoğlu, “Birileri ise acımasızca zam yapıyor” ifadesini kullandı.

Yavaş, Ankara’daki özel halk otobüslerinin kontak kapatma kararının ardından, “Geçtiğimiz yıldan bugüne belediye bütçemizden EGO’ya 2 milyar 446 milyon TL, pandemiden bugüne ise ÖHO esnafına yasal hiçbir zorunluluk olmamasına rağmen 130 milyon TL destekte bulunduk. Durmaksızın artan maliyetler karşısında gelirimiz giderimizi karşılayamaz hale geldi” demişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABB özel halk otobüslerinin kararına karşı tedbirlerini alarak vatandaşların mağdur olmaması için tam kapasite EGO seferleri düzenleyeceğini açıkladı.

ABB’den yapılan açıklamada, ÖTA’ların (özel toplu taşıma aracı) ve ÖHO’ların sözleşmeye aykırı olarak hizmet vermemeleri nedeniyle sözleşme hükümleri uygulanacağı da bildirildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU