DEVA Partisi mitingi iptal etti: Evet anketler var, sayılar var ama bir de gerçekler var

DEVA Partisi, Erzurum'da yapacağı mitingi, Bartın'daki maden kazasından dolayı iptal etti. Buna rağmen yüzlerce partili, Babacan'ın geçeceği parti binasında toplandı. Babacan, maden faciasında hayatını kaybedenler için dua okudu

DEVA Partisi, 6. mitingi olacak olan Erzurum mitingi için günden öncesinden hazırlıklara başladı.

Çevre kentlerde de duyurusu yapılan miting için partinin il ve ilçe teşkilatları yoğun bir mesai harcadıklarını söylüyor.

Çünkü partililere göre burası da miting yaptıkları önceki kentler gibi AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın güçlü olduğu yerlerden.


Muhafazakar sağ eğilimli seçmenin yoğunlukta yaşadığı Erzurum'da Cumhur İttifakı'nın ortaklarından MHP'nin uzun süredir kentte eksilmeyen bir seçmen kitlesi söz konusu.  

AK Parti de kurulduğu günden beri kentten yüksek bir destek alıyor. Büyükşehir belediyesi olmak üzere 21 belediyenin 15'ini elinde bulunduran Cumhur İttifakı, son genel seçimlerde kentten yüzde 73,53 oranında oy aldı. 

İYİ Parti'nin nispeten karşılık bulduğu kentte Millet İttifakı yüzde 14,25 oy alırken kentteki üç ilçe belediyesini kazanan HDP ise yüzde 11,85 bandında oy almıştı. 

Dün akşam saatlerinde Bartın'da yaşanan maden kazasından sonra mitingin yapılıp yapılmayacağı merak konusuydu.

Mitinge saatler kala parti sosyal medya hesaplarından mitingin iptal edildiği duyuruldu.
 

1.jpg
Mitingin iptal edilmesi parti sosyal medya hesaplarından duyuruldu

 

Ancak buna rağmen parti il binası önünde yüzlerce vatandaş bir araya geldi.  

İptal kararıyla beraber çevre kentlerden ve ilçelerden katılmak üzere yola çıkan birçok kişinin de geri döndüğü belirtildi. 
 

2.jpg
Mitingin iptal edilmesinin duyurulmasına rağmen yoğun bir kalabalık Babacan'ı bekledi

 

Kısa bir açıklama yapan Babacan, göçükte hayatını kaybedenler için dua okudu 

İlk olarak parti binası önünde kendisini bekleyen kalabalığa selam veren Babacan, ardından kısa bir açıklama yaptı ve maden kazasında hayatını kaybedenlerin isimlerini sıralayarak dua okudu. 

"Amasra'da acı büyükken Erzurum'da miting yapmanın doğru olmayacağına karar verdiklerini" söyleyen Babacan konuşmasının tamamını göçük kazasına ayırdı ve şunları söyledi:

Büyük bir acının ortasındayız. Acının ateşiyle de hep beraber yanıyoruz. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Dün akşam ateş Amasra'ya düştü. Şu ana kadar açıklanan 40 madenci kardeşimizi kaybettik. Sayının artmamasını ümit ediyoruz. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun inşallah. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Hayatını kaybeden madencilerden isimleri açıklananları tek tek anan Babacan, Sayılardan bahsedince anlamını yitiriyor. Hepsi can. Hepsinin eşi, çocuğu, yakınları var. Hepsi kardeşimiz. Hepsi vatandaşımız. Hepsi insan. Allah beterinden saklasın. Allah bu millete bir daha böyle büyük acılar göstermesin.  Bugün tedbirleri, niye olduğunu, nasıl olduğunu konuşmanın günü değil. Bugün acıyı paylaşma günü. Kalbimiz Amasra'da. Kalbimiz hayatını kaybedenlerle ve onların yakınlarıyla. Tüm millet olarak başımız sağ olsun.
 

Babacan, daha sonra parti kurmaylarıyla beraber il binasına geçerek burada gazetecilerin sorunlarını yanıtladı.
 


Erzurumlu yurttaşlar: DEVA Partisi Erzurum'da bir karşılık bulmuş artık 

Mitinge katılmak için geldiğini söyleyen Sinan Akıncı, "Yaşadığımız acı olaydan dolayı miting iptal oldu ama Erzurum'daki ilgiyi gördük. İlimizde ve ülkede gelinen noktaya baktığımızda bir değişim ihtiyacı had safhada. DEVA Partisi artık Erzurum'da bir karşılık bulmuş durumda. DEVA kentteki dengeleri tersine çevirecek. Kentte bir değişim havası var" dedi. 

Daha sonra konuşan Hasan Kaya, miting için ilçeden geldiğini söyledi ve iptal olmasından dolayı birçoğunun yoldayken geri döndüğünü sözlerine ekledi:

Miting iptal edilmesine rağmen katılım yüksekti. Genel başkanımız da kısa bir konuşma yaptı. İlerleyen zamanlarda daha büyük mitingler olacak inşallah. Bu ilgi sandığa yanşayacak ve DEVA Erzurum da bayağı oy alır. 
 

4.JPG
Partililer, konuşma sırasında kalabalığa  alkış tutulmaması yönünde ricada bulundu  

 

Parti kurmaylarından Oktar: Mitingler için Cumhur İttifakı'nın güçlü olduğu yerleri özellikle seçiyoruz 

DEVA Partisi kurucularından ve Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar, şimdiye kadar yaptıkları mitingler için Cumhur İttifakı'nın güçlü olduğu yerleri seçtiklerini söyledi.
 

5.jpg
DEVA Partisi Kurumsal İletişim ve Tanıtım İşlerinden Sorumlu  Genel Başkan Yardımcısı  Sanem Oktar

 

"Üç gündür Erzurum'dayız. Burada yoğun ilgi gördük ancak eğer mitingi yapabilseydik herkes Erzurum'da DEVA 'ya olan ilgiyi görecekti" diyen Oktar, şu açıklamada bulundu:

Biliyorsunuz bu bizim altıncı mitingimiz. Antep'le başladık oradan Gebze ve ardından Yozgat. Devamında Siirt ve Trabzon. Bu yerler Cumhur İttifakı'nın güçlü olduğu yerler. Miting için baraları özellikle seçiyoruz. Bunun nedeni de buralarda DEVA'ya olan ilgi.  Bu ilgi, Erzurum ve Türkiye'de sandığa yansıyacak. Mevcut durum onu gösteriyor. Evet anketler var, sayılar var ama bir de gerçekler var. İnsanlar kapalı kapılar arasında çok farklı şeyler konuşuyor. Bu mitinge gelmelerinin en önemli sebeplerinden biri de bu. 

 

.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU