Bakan Dönmez, patlamanın meydana geldiği maden ocağını 20 gün önce ziyaret etmiş

Aynı madeninin 9 gün önce de Sayıştay Başkanlığı Enerji Grup Başkanı İbrahim Özkarcı tarafından ziyaret edildiği görüldü

Fotoğraf: Twitter

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in 20 gün önce Amasra’da patlamanın meydana geldiği taşkömürü maden ocağını ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Bartın’ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'nde patlama meydana geldi. Madende Bakan Süleyman Soylu’nun açıklamasına göre 14 işçi hayatını kaybetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun resmi sitesinde yer alan habere göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez’in 20 Eylül 2022 tarihinde madeni ziyaret ettiği ortaya çıktı. Kurumun resmi sitesinde Bakan Dönmez’in ziyareti şöyle duyuruldu:

Sayın Bakanımız Fatih Dönmez Bartın ilindeki programları çerçevesinde Amasra Müessese Müdürlüğüne ziyarette bulundular. Kuyu başındaki karşılamada pano ayak üretim işçisi çalışanımız, eşi ve çocuğu ile Sayın Bakanımıza çiçek takdim edildi. Sayın Bakanımız tarafından ailenin çocuğuna hediye verildi. Vardiya 2 ve Vardiya 3 çalışan personelimizin hazır bulunduğu topluluğa hitap eden Sayın Bakanımıza çalışanlarımızı temsilen hediye takdim edildi.

Sayıştay ziyareti de 9 gün önce

Ayrıca aynı madeni 9 gün önce de 5 Ekim 2022 tarihinde Sayıştay Başkanlığı Enerji Grup Başkanı İbrahim Özkarcı’nın da ziyaret ettiği de görüldü. Bu ziyaret resmi sitede şöyle anlatıldı:

T.C. Sayıştay Başkanlığı Enerji Grup Başkanı Sn. İbrahim Özkarcı başkanlığında Uzman Denetçiler ile Kurumumuz Genel Müdürü ve beraberindeki ekip Amasra TİM’de yeraltına inerek  -300/-350 kotları arasında, hâlihazırda ayak boyu 150 m.  pano boyu 350 m. olan Yarı Mekanize Güney Tavan Damar ayakta incelemelerde bulundular.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU