Kim Kardashian'dan yargı reformuyla ilgili iki saatlik belgesel

"Umarım hukuk sistemi hakkında benim edindiğim gibi bilgi edinirsiniz"

Kardashian West çektiği belgeselle herkesin adalet sistemi hakkında bilgi edinmesini amaçlıyor (AFP)

Kim Kardashian West, ABD'deki cezai yargılama reformuna odaklanan iki saatlik bir belgesel yayımlayacak.

Kim Kardashian West: The Justice Project adlı belgesel Kardashian West'in Washington DC'deki Columbia Bölgesi Islah Tedavi Tesisi'ne yaptığı ziyareti ele alacak.

Kardashian West aynı zamanda tesisteki mahkumların birkaçıyla tanıştığı son cezaevi ziyaretinden fotoğrafları 27 Temmuz Cumartesi günü Twitter'da paylaşmıştı.

38 yaşındaki magazin yıldızı fotoğrafların altına, “Geçen hafta bir DC hapishanesinde, erkek ve kadınların Georgetown'dan kredi alabilecekleri bir ders veren Georgetown profesörü Dr. Marc Howard'dan çok etkilendim. Hikayelerini sizinle paylaşmak için sabırsızlandığım hayranlık uyandıran birçok insanla tanıştım" diye yazdı. Kardashian West sözlerini şöyle sürdürdü:

Üstünde çalıştığım ve Oxygen’de yayımlanacak bir belgesel çektik. Umarım adalet sistemi hakkında benim edindiğim gibi bilgi edinirsiniz.

 

 

Kardashian West ıslah evi ziyareti sırasında Georgetown Hapishane Bursiyerleri programının eğitmenlerinden, Georgetown Üniversitesi akademisyeni Dr. Marc Howard'la programı da tartıştı.

Ocak 2018’de başlatılan Georgetown Hapishane Bursiyerleri programı erkek ve kadın mahkumlara İngilizce, Felsefe ve Siyaset de dahil olmak üzere çeşitli konularda derslere katılma fırsatı sunuyor.

Programın amacıysa "cezaevlerindeki vatandaşları eğiterek onları hapishaneden çıktığında kendi topluluklarında olumlu bir rol oynamaya hazırlamak ve böylece tüm bölge sakinlerinin yaşamını iyileştirmek".

Ziyaretinin ardından Twitter'da paylaşım yapan Kardashian West, "Herkesin bu programdan haberi olmalı. Hayat değiştiren bir program bu! Her hapishanenin buna ihtiyacı var!" ifadelerini kullanmıştı.

ABD televizyon kanalı Oxygen’de bu yılın sonunda yayımlanacak yargı reformu belgeseli, Kardashian West’in “yargı sistemi tarafından haksızlığa uğratıldığına inandığı Amerikalıların özgürlüğünü güvence altına almaya” yönelik çabalarının sonucu.

Geçen yıl Donald Trump, ilk kez işlediği ve şiddet içermeyen bir uyuşturucu suçundan ötürü ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış 63 yaşındaki Alice Marie Johnson'ın cezasını hafifletmişti.

Konuyu viral olan bir videodan öğrenen Kardashian West, Johnson'ı destekleyen tanınmış simalardan biri olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Reality show yıldızı, Johson'ın affından önce başkanla cezaevi reformunu görüşmek için Beyaz Saray'ı ziyaret etmişti.

Kardashian West, The Tonight Show Starring Jimmy Fallon'ın şubattaki bir bölümünde de cezai yargılama reformunun öneminden bahsetmişti.

Magazin yıldızı "talk show" sunucusu Jimmy Fallon'a, “Hapis yatmış kişileri işe alan insanların üzerinde bir tür damga olduğunu düşünüyorum” demişti.

Birçok insanın işlemediği suçlardan ötürü haksız yere müebbet hapis cezasına çarptırıldığını söyleyen Kardashian West, “Ömür boyu hapis yatan cinayetten hüküm giymiş o kadar insan var ki... Belki de sadece birinin yanında duruyordur ve bir grup insan vardır, bir şekilde bir kavga çıkmıştır ve maalesef birisi ölmüştür. Ama o sırada bir kişiye bile vurmayan, silahları dahi bulunmayan bu insanlar şimdi müebbet yatıyor” diye konuşmuştu.

Kardashian West 1 Temmuz'da yaptığı açıklamada, kültürel hırsızlık iddialarını takiben korse markası adına özür dilemişti.

İş kadını, Wall Street Journal dergisine verdiği röportajda markasının adını "Kimono" (geleneksel Japon giysisi) koyarken, kimseyi gücendirmek istemediğini belirtmişti.

Markanın yeniden adlandırılacağını belirten Kardashian West isimle ilgili olarak, “Elbette bunu biraz daha derinlemesine düşünmüş olacağımızı düşünmüşsünüzdür. (...) 'Tamam, elbette, bunu düşünmemiş olduğumuza inanamıyorum' diyen ilk kişi benim" ifadelerini kullanmıştı.


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

 Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU