Erzurum Günleri'nde Davutoğlu tartışması: Açılışa katılmasının engellendiği iddia edildi

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı Şahin, “Bu yapılan ne devlet adabına yakışır, ne de siyaset nezaketine yakışır” dedi

İstanbul Maltepe Meydanı’nda yapılan Erzurum Tanıtım Günleri’nin açılış törenine katılmak isteyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun törene gelmesinin engellendiği iddia edildi.

Açılış töreni öncesinde alana gelen Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin, Davutoğlu’nun açılışa katılmasının engellendiğini iddia ederek tepki gösterdi.  Erzurum Valisi Okay Memiş ve bazı AK Parti'li belediye başkanlarının “Davutoğlu katılacaksa biz törene katılmıyoruz” diyerek organizasyon komitesine “rest” çektiği, ERKON yöneticilerinin de Davutoğlu’nun törene katılmasını istemediklerini kendilerine bildirdikleri iddia edildi.

ERKON yöneticileri ile İl Başkanı Şahin  arasında yaşanan tartışma sırasında bazı partililerin “Erzurumlulara yakışmadı” diye tepki gösterdi. ERKON yöneticileri ise “Erzurum ile ilgisi yok. Valilik ve belediyenin yaptığı Erzurum’a genellenemez” karşılığını verdi..

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin şunları söyledi:

"Erzurum Tanıtım Günleri'ndeyiz. Bugüne kadar İstanbul'da Gelecek Partisi olarak bütün sivil toplum kuruluşlarıyla çok iyi ilişkiler kurduk. Bugün burada Erzurum Valisi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ve Erzurumlu AK Partili yetkililer istiyor diye, bu ülkede başbakanlık yapmış bir ismin buraya gelmesi engellendi.  

Erzurumlu hemşehrilerim, Erzurum Valisi adına ve Erzurumlu AK Partili yöneticiler adına utanmak zorunda değil. Bu yapılan ne devlet adabına yakışır, ne de siyaset nezaketine yakışır.   

Bu ülke artık bu anlayıştan, bu tek parti zihniyetinden ve bu devlet partisi zihniyetinden kurtulmak zorunda.    Erzurumlu hemşehrilerimi bir kenara bırakıyorum, Erzurumlu hemşehrilerim bizim şurada yeri ayrıdır. Ama bu ayıbı ortaya koyan valiye, tüm siyasetçilere yazıklar olsun diyorum ve hepsini kınıyorum.  

İstanbul İl Başkanı Şahin sosyal medya hesabında paylaştığı mesajda da "Ahmet Davutoğlu'nun programa gelmesini iktidar gücüyle engellediniz ama 'Erzurumluların gönlüne girmesini' nasıl engelleyeceksiniz? Erzurumlu hemşerilerimiz sizin adınıza utanmak zorunda değil!" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli ise, "Bu tavır Erzumlulara yakışmıyor. Erzurumlular adına Sayın Ahmet Davutoğlu'ndan özür diliyorum" dedi.

Açılış töreni Gelecek Partililerin alandan uzaklaşmasının hemen ardından yapıldı

Davutoğlu'ndan Cinisli'ye teşekkür

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Davutoğlu, İYİ Partili Cinisli'nin açıklamaları için teşekkür etti.

Davutoğlu, "Geleneksel misafirperverliğimize ve devlet ahlakımıza uymayan nobran nezaketsizliğe karşı Erzurum’un onurunu koruyan Erzurum milletvekili değerli dostum Sn. Naci Cinisli ve Erzurumlu hemşehrilerime canıgönülden teşekkür ediyorum" dedi

 

Independent Türkçe, İstanbul Haber 

DAHA FAZLA HABER OKU