Arınç'tan Kılıçdaroğlu yorumu: Siyasetçilere tövbe kapısını kim kapatabilir?

"Bunu söyleyen bir insanın boğazına sarılmak gerekmez"

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışına destek verdi.

Arınç, TV5’te yaptığı değerlendirmede CHP liderinin başörtüsü çağrısı için şunları kaydetti:

Bu işlerin şerefi herkese ait olsun da şimdi siyasetçi gözüyle bakmamız lazım. Bir iş yapıyorsanız karşılığını oy olarak, destek olarak almayı düşünürsünüz. Kılıçdaroğlu da bunu yaparken bunu düşünüyor, yani helalleşmeyi niçin yapıyor? Başörtülü kardeşlerimiz neden bir araya geliyor, onları ön plana koyuyor, Sultan Kara'yı niçin evinde ziyaret ediyor Ankara'da? Ey muhafazakâr kesim, ben sana yanlışlıklar yaptım. Bundan sonra yapmayacağım. Geçmişte olanlar için özür diliyorum, beni affet diyor.

Ya dindar insanlar için bile tövbe kapısı her zaman açıktır, yani siyasetçilere tövbe kapısını kim kapatabilir? Bunu söyleyen bir insanın boğazına sarılmak gerekmez. Sen madem böyle düşüncedesin, hadi bakalım şunu da yap, şunu da yap, şunu da yap denebilir. En kötü ihtimalle. Yani şimdi diyelim ki asgari olmalı, böyle olacak EYT’de böyle olacak, sonunda hükümet yapacağız.

İşte aralık ayında ocak ayında falan deyip de yapacak olursa diyelim ki 4 milyonluk kitlesiyle EYT'liler ben bunun on sene mücadelesini verdim. Partiler ben seni bununla o dört sene mücadele verdim, benim sayemde bu oldu deyip daha çok oy almazlar mı? AK Parti karşı çıkmadan bunu düşünüp de yapabiliyorsa yapması, yapamıyorsa da şu sebeplerle yapamıyorum demesi lazım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“AK Parti, muhalefetin ekmeğine yağ sürüyor”

AK Parti'nin iletişim konusunda hataya düştüğünü söyleyerek muhalefetin ekmeğine yağ sürdüğünü ifade eden Arınç, ayrıca şunları kaydetti:

AK Parti’nin iletişim konusunda hataya düştüğünü görüyorum. Bu iletişime bir vesileyle işaret etmek isterim. Şimdi, Sayın Kılıçdaroğlu ana muhalefet partisi lideri yanındaki partilerle de bir ittifak kurdu. Bazı konuları söylüyor, söylüyor, söylüyor ve buna AK Parti kanadından da direkt karşı çıkılıyor. Olmaz, etmeyiz, siz yanlışsınız filan. Ama sonra bu toplumsal bir talep haline geliyor ve AK Parti hükümet olarak bunu yapmak zorunda kalıyor. Bunu yaptığı zaman sizce bunun karını kim elde eder? Bunu gündeme getiren, uzun yıllar bunu kovalayan muhalefet mi? Yoksa sonunda yapmak mecburiyetinde kalan AK Parti mi?

Ne olmuştu?

CHP lideri, çalışma odasında çektiği bir videoyu sosyal medya hesabında yayımlamış, “Kadınlara giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız” demişti. Kılıçdaroğlu, başörtüsünü yasal güvence altına alan kanun teklifini yarın TBMM’ye sunacaklarını açıklamıştı.

Ertesi gün CHP, “Kadınların Yürüttükleri Mesleğin İcrası Kapsamındaki Kılık ve Kıyafeti Giymek Dışında Herhangi Bir Zorlamaya Tabi Tutulamaması Hakkında Kanun Teklifi”ni TBMM Başkanlığı’na sunmuştu.

 

TV5

DAHA FAZLA HABER OKU