Bloomberg: Türkiye, Rusya'dan gaz ödemelerini 2024'e ertelemesini istedi

İsminin açıklanmasını istemeyen kaynakların verdiği bilgiye göre BOTAŞ, ödemelerinin bir kısmını 2024’e ertelemek istedi

Fotoğraf: AA

Bloomberg, Türkiye’nin, yüksek enerji fiyatlarından kaynaklanan ekonomik zararı azaltma amacıyla Rusya’dan doğalgaz ödemelerinin bir kısmını 2024’e kadar ertelemesini istediğini belirtti.

Haberde, "Türkiye’nin devlet enerji ithalatçısı Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), ödemelerin bir kısmını 2024’e ertelemeye çalışıyor" ifadesine yer verildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaynaklar, görüşmelerin bir anlaşmayla sonuçlanıp sonuçlanmayacağının henüz belli olmadığını kaydetti.

Haberde Türkiye’nin enerji ithalatına aşırı bağımlılığının, TL ve bütçe üzerindeki baskıyı artırdığını anımsatıldı.

Kılıçdaroğlu: Halktan parasını aldığı gazın parasını ödeyemiyor

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada iktidarı eleştirdi.

CHP lideri şunları kaydetti:

Türkiye, savaşta olan ülkeye, Rusya’ya borcunu ödeyemiyorum diyor. Halktan parasını aldığı gazın parasını ödeyemiyor. Kime? Savaşta olana! Türkiye hep ciddi devlet olmuştur ve itibar görmüştür. Her şeyi yok ettiler. Çok çürük bir sistem var. Çok çürümüş bir saray iktidarı var.

Sürekli de oy satın almak için yalan söylüyorlar. Vaatlerin çoğunu asla yapmayacaklarını biliyoruz ama halkımız kaygılanmasın. Onların yarım bıraktığı sosyal projeleri, iktidarı devralınca biz tamamlayacağız. Bu da Bay Kemal sözü olsun. O konutlar bitecek, kimse korkmasın.

 

 

 

Bloomberg, Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU