İsmail Saymaz'ın "İYİ Partililer Mansur Yavaş'a adaylık teklif etti" iddiasına ABB'den itiraz: Gerçeği yansıtmamaktadır

ABB'den yapılan açıklamada "Bu konu hakkında hiçbir kişi ya da grupla görüşme gerçekleştirilmemiştir" ifadesi yer aldı

Fotoğraf: AA

Halk TV yazarı İsmail Saymaz bugünkü yazısında İYİ Partili bir heyetin Ankara Büyükşehir Belesiyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı ziyaret ederek cumhurbaşkanı adayı olması için teklifte bulunduğunu iddia etti.

Saymaz'ın yazısına belediye kaynaklarından itiraz geldi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bir haber kaynağının Gazeteci Sn. İsmail Saymaz’a Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında yaptığı açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu konu hakkında hiçbir kişi ya da grupla görüşme gerçekleştirilmemiştir. Gündemimiz sadece Ankara halkına daha iyi hizmet etmekten oluşmaktadır" ifadelerini kullandı.

Saymaz ise konuya ilişkin ikinci yazısında şunları kaydetti:

Kaynağım, İYİ Partili bir heyetin değil, ‘hatırı sayılı insanların’ Yavaş’ı tek tek ziyaret ettiğini belirtiyor. Geçen hafta ve önceki hafta birer görüşme olduğunu kaydeden kaynağım, şu bilgiler verdi:

Adaylık meselesi sıkça telaffuz ediliyor. Onun da sorumluluk alması gerektiğini söyledi hatırı sayılır insanlar. O da 'Kemal beye bir vefa borcum’ var dedi. Bunu söylediğinde şunu dediler: ‘Türkiye’ye vefa borcu ne olacak?’ Burada kimse geri duramaz.        

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU