Kremlin: Ukrayna'da referandum yapılan dört bölge 30 Eylül'de törenle Rusya'ya katılacak

Peskov, Ukrayna’da referandum düzenlenen bölgelerin Rusya’ya katılmasına yönelik yarın bir tören düzenleneceğini belirtti

Ukrayna'daki ayrılıkçı yönetimler, Rusya'ya katılmak için referandum düzenlemişti / Fotoğraf: AA

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk ve Luhansk ile Rus ordusunun ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya’ya katılma sürecine ilişkin konuştu.

Söz konusu bölgelerin Rusya’ya katılmasına ilişkin yarın bir tören düzenleneceğini anlatan Peskov, “30 Eylül’de yeni bölgelerin Rusya’ya katılmasına ilişkin Kremlin’de imza töreni olacak. Saat 15:00’te (TSİ 15:00) düzenlenecek. Putin kapsamlı bir konuşma yapacak” diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Peskov, Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirilmesine yönelik hazırlık yapıldığını da söyledi.

Kuzey Akım hatlarına yönelik olası sabotajlar

Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hatlarına yönelik olası sabotajları da değerlendiren Peskov, “Benzeri görülmemiş bir gelişme yaşandı ve bu muhtemelen devlet düzeyinde bir tür terör eylemi gibi görünüyor. Bu, acil araştırma gerektiren son derece tehlikeli bir durumdur” dedi.

Hasarların meydana geldiği bölgelerde Rus savaş gemilerinin faaliyet gösterdiğine yönelik iddiaların yer aldığı haberlere de tepki gösteren Peskov, “Orada NATO ülkelerine ait çok daha fazla uçak, gemi ve diğer deniz araçları tespit edildi. Bu nedenle, bunlar tamamen aptalca, taraflı haberler” şeklinde konuştu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU