Adnan Oktar'ın politikacıları kimler?

Dosyada, örgüt üyelerinin birçok politikacıyla temasa geçtiği söylense de eski bir siyasetçi dışında hiçbirinin ismi yer almıyor

Görsel, Oktar örgütüne ait kapatılan A9 TV'den alındı

Adnan Oktar liderliğindeki suç örgütüne yönelik yapılan yeniden yargılamada savcı, geçen hafta mütalaasını açıkladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

215 sanıklı dava, kararın istinaf tarafından usul yönünden bozulmasının ardından yeniden görülmeye başlanmıştı.

"Politikacı ve emniyetçilerle ilişkiler kuruldu"

Mütalaada dikkat çekici hususlardan biri, Oktar'ın lideri olduğu belirtilen örgütün politikacı ve emniyetçilerle yakın ilişkiler kurduğuna işaret edilmesi. 

Birçok sanık, örgütün lobi faaliyetleri kapsamında siyasetçilerle ilişkiler geliştirdiği vurgulanıyor. Ancak sanık isimlerinin yer aldığı dosyada, 1 eski politikacı dışından hiçbir siyasetçinin ismi bulunmuyor. 

Örgütün merkezi olarak adlandırılan Üsküdar'daki köşkte ele geçirilen flaş belleğin incelenmesinin ardından Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bir rapor hazırlamıştı. Raporda, örgüt üyelerinin bürokrat, siyasetçi, gazeteci, kamu görevlisi ve başka sivillerle yönelik kişisel bilgilerin kaydedilmiş olduğu belirtilerek bu bilgilerin Oktar'a sunulduğu ve sonrasında arşivlendiği vurgulandı.

"Trafik kazasında ölen vekilin eşi, örgütün siyasetçilerle bağlantısını sağladı"

Siyasetçilerle bağlantıya geçen isimlerden biri olarak Fatma Ceyda Ertüzün gösteriliyor.

Ertüzün, dava dosyasına göre örgütün birinci derece yöneticileri arasında.

Mütalaada da Ertüzün için, "Siyasilerle örgüt adına propaganda maksatlı lobi faaliyetleri yürüttüğü", "Örgütün Ankara grubu olarak adlandırdığı özel bir birimde görev aldığı", "Örgüt liderinin bilgisi dahilinde üst düzey emniyet ve yargı birimleri ile ve siyasi partilerin ileri gelenleri ile örgüte nüfuz sağlayıcı bağlantılar kurmakla görevli örgüt üyesi olduğu", hatta "Oktar tarafından direk yetkilendirilip, üst düzey devlet yöneticileri, milletvekili ve bakanlar ile görüşmeler yaptığı" vurgulanıyor.

Ertüzün, eski DYP milletvekili Tevfik Ertüzün'ün eşiydi. Ertüzün bir trafik kazasında hayatını kaybetmişti.

"Eski Dışişleri Bakanı, Oktarcılarla CFR toplantısını görüştü"

Dosyada ismi geçen tek siyasetçi ise eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış.

Yakış'ın örgüt yöneticilerinden biri olarak gösterilen Ayşegül Hüma Babuna ile CFR toplantısında yapacağı konuşmayla ilgili e-posta ile iletişime geçtiği ifade ediliyor. Yakış ile bu yazışmayı yapan Babuna'nın hem Fatma Ceyda Ertüzün hem Ayfer Gökmenli hem de Aylin Atmaca ile birlikte lobi faaliyeti yürüttüğü, özellikle siyasi ve bürokratik camia ile yakın temasta bulundukları, kendilerine yapılacak herhangi bir operasyona karşı ön almaya çalıştığı gibi bilgiler de mütalaada kendine yer buldu.

Ayşegül Hüma Babuna'nın kardeşi Ferhunde Eda Babuna'nın da siyasi kişiler ve kamu görevlileri ile sıkça telefon üzerinden görüştüğü belirtiliyor. Onun da örgüt adına siyasi kişiler ve kamu görevlileri ile irtibat kurma görevinin olduğu savcılık tarafından değerlendiriliyor.

Örgüt yöneticilerinden biri olarak gösterilen Mehmet Alp Ünlü'nün ise örgütün silahlanma stratejisi doğrultusunda ruhsat almaya çalışan örgüt üyelerine emniyetteki bağlantıları aracılığıyla yardımcı olduğu bilgisi verildi. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU