Kadir Mısıroğlu'nun ailesinden Meral Akşener için suç duyurusu

Kadir Mısıroğlu'nun çocukları, “Sarayda ağırlandı o şerefsiz, sarayda ağırlandı o ahlaksız. Gereğini yapamadım özür dilerim” sözleri nedeniyle İYİ Parti lideri Akşener hakkında suç duyurusunda bulundu

Fotoğraf: Sosyal medya

Kadir Mısıroğlu'nun ailesi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener için yargıya başvurdu. 

 Mısıroğlu'nun ailesi adına açıklama yapan Avukat Faruk Keleştimur, Akşener'in Mersin'de yaptığı konuşmada isim vermeden kullandığı ifadelerle Türk Ceza Kanunu'nun 130, maddesinin 1. fırkası kapsamında 'Kişinin hatırasına hakaret' suçunu işlediğini iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Keleştirmur suç duyurusunda "Mısıroğlu'nun Zübeyde hanıma dair hiçbir şekilde bahse konu ithamlarda bulunmadığı bilakis bu husustaki itham ve iftiraya ilişkin reddiye mahiyetinde beyanlarda bulunduğu açıktır" ifadesine yer verdi.

Akşener'in Mısıroğlu'nu bu ithamın sahibi gibi gösterip hakaret ettiğini ileri süren Keleştimur İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na Kadir Mısıroğlu'nun çocuğu adına suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

Akşener ne demişti?

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin'de Mersin'i Kalkındırma ve Dayanışma Derneği'nin (MEKAD) düzenlediği 'Ben Kadınım, Umudun Adıyım' programında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

İzmit'in Gündoğdu Köyü'nden çıkmış bir ailenin kızıyım. Atatürk'ün anasının adını taşıyan Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Derneği'nin uzun yıllar başkanlığını yaptım, yöneticiliğini yaptım. Atatürk'ün o mübarek anasının genelevde çalıştığını söyleyen bir şerefsize gereğini yapamadım. Özür diliyorum. Sarayda ağırlandı o şerefsiz, sarayda ağırlandı o ahlaksız. Gereğini yapamadım özür dilerim, özür.     

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU