Medvedev: Rusya, Ukrayna’daki bölgeleri korumak için nükleer silah kullanabilir

Medvedev, Rusya'nın Ukrayna'da ele geçirdiği bölgeleri savunmak için stratejik nükleer silahlar kullanabileceğini söyledi

Fotoğraf: AA

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 21 Eylül’de yaptığı ulusa sesleniş konuşmasını değerlendirdi.

Medvedev yaptığı yazılı açıklamada, sözkonusu konuşmaya ilişkin üç sonucun bulunduğunu ifade ederek, “Birincisi, referandum olacak, Donbas cumhuriyetleri ve diğer bölgeler Rusya’ya dahil edilecek. İkincisi, dahil edilen tüm bölgelerdeki savunma imkanları Rusya Silahlı Kuvvetleri tarafından güçlendirilecek” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Medvedev, söz konusu bölgelerin savunmasında nükleer silahların da kullanılabileceğini belirterek, “Üçüncüsü, bu bölgelerin savunması için sadece seferberlik imkanları değil, aynı zamanda stratejik nükleer silahların da dahil olduğu Rus silahları kullanılabilir” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri, Zaporijya ve Herson bölgelerinde, Rusya’ya bağlanmak için 23-27 Eylül tarihlerinde referandum yapılacak.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, referandum kararlarına tepki göstererek, "Sahte referandumlar hiçbir şeyi değiştirmeyecek" ifadesini kullanmıştı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU