Tahir Elçi cinayeti davasında Ahmet Davutoğlu'nun tanık olarak dinlenmesinden vazgeçildi

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, karardan vazgeçilmesinin "usule aykırı" olduğunu kaydetti

 Fotoğraf: AA

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 28 Kasım 2015 tarihinde açıklama yaptığı sırada öldürülen dönemin Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayeti davasında dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun tanık olarak dinlenmesi kararından oy çokluğuyla vazgeçildi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında şunları kaydetti:

Diyarbakır C. Başsavcılığının talebi üzeri Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi Tahir Elçi davasında duruşma tarihini beklemeden usule aykırı bir şekilde Ahmet Davutoğlu’nun tanık olarak dinlenmesi kararından oy çokluğuyla vazgeçmiştir. Adalet er ya da geç yerini bulacaktır…

Ne olmuştu?

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım 2015 günü Sur ilçesindeki çatışmalarda zarar gören Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaparken çıkan çatışmada hayatını kaybetti. Uzunca bir süre sürüncemede bırakılan soruşturma dosyası Diyarbakır Barosu'nun Londra Üniversitesi Adli Mimarlık Bölümü'ne hazırlattığı rapor ile yeniden açıldı. Raporda olağan şüpheli olarak gösterilen üç polis ve ateş ederek sokağa giren PKK'lı Uğur Yakışır hakkında dava açıldı. İddianamede, sanıkların hangisinin Elçi'nin ölümünden sorumluğu olduğunun tespitinin imkânsız, ancak her üç polisin de kuvvetli suç şüphesi altında olduğu ifade edildi. İddianameyi kabul eden 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi davanın başka ile nakledilmesini istedi. Ancak Adalet Bakanlığı bu talebi reddetti. 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU