Reuters: Azerbaycan ile Ermenistan arasında ateşkes sağlandı

Londra merkezli haber ajansı, Ermeni bir üst düzey yetkiliye dayandırdığı haberinde iki gün süren çatışmaların ardından iki ülkenin ateşkes konusunda anlaştığını iddia etti

Fotoğraf: AA

Reuters'in haberine göre, Ermenistan'dan bir üst düzey yetkili, Dağlık Karabağ için on yıllardır süregelen gerginliğin tırmanmasıyla başlayan ve iki gün süren çatışmaların ardından dün Azerbaycan ile ateşkes anlaşmasına vardıklarını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Azerbaycan ve Ermenistan yeni çıkan çatışmalar için birbirlerini suçlamıştı.

Azerbaycan, iki ülke arasında 2020 yılından bu yana görülen en yoğun çatışmaların durmasını sağlayacak ateşkes ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Bölgenin en büyük askeri gücü olan Rusya'nın Ermenistan ve Azerbaycan'da 2,000 barış gücü askeri bulunuyor. İkinci Karabağ savaşı olarak nitelenedirilen ve yüzlerce insanın hayatını kaybettiği 2020 yılındaki çatışmaların sona ermesini sağlayan anlaşma da Moskova arabuluculuğuyla gerçekleşmişti.

Rus haber ajanslarında dün geç saatlerde yer alan haberde, Ermenistan Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Armen Grigoryan'ın bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada "Uluslararası toplumun katkıları sayesinde ateşkes üzerine anlaşmaya varıldı" dediği belirtildi.

Yapılan açıklamada ateşkesin birkaç saattir yürürlükte olduğu ifade edildi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı tarafından daha önce yapılan açıklamada sınırda bulunan bölgelerdeki çatışmaların durduğu ifade edilmişti.

 

Reuters 

DAHA FAZLA HABER OKU