BM: Suriye'de "geniş kapsamlı çatışmalar" yeniden başlayabilir

Yayımlanan raporda son yıllarda birçok cephede çatışma yaşanmamasına rağmen son altı ayda Suriye'de yaşanan "temel insan hakları ve insancıl hukukun ağır ihlallerinde" artış görüldüğü kaydedildi

Fotoğraf: Reuters

Birleşmiş Milletler'in (BM) bugün yayımladığı raporunda Suriye'nin, gerilimin yeniden yükselmesi riski ile karşı karşıya olduğu ifade edildi.

BM'nin Suriye Komisyonu Başkanı Sergio Pinheiro "Suriye büyük kapsamlı çatışmaların yeniden çıkması ile başa çıkamaz, ancak şu anda o yolda ilerleniyor olabilir" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

50 sayfalık raporda son yıllarda birçok cephede çatışma yaşanmamasına rağmen son altı ayda ülkede yaşanan "temel insan hakları ve insancıl hukukun ağır ihlallerinde" artış görüldüğü ifade edildi.

Raporda bu ihlallerin arasında ülkenin kuzey doğu ve kuzey batısında meydana gelen çatışmalar sonucunda onlarca sivilin hayatını kaybetmesi ve gıda ve suya erişimlerinin kısıtlanmasının da yer aldığı belirtildi.

Komisyoner Hanny Megally Komisyon'un özellikle son üç ayda Rusya'nın muhaliflerin kontrolündeki bölgelere daha fazla hava saldırısı gerçekleştirdiğini gözlemlediğini belirtti.

Cenevre'de gazetecilere açıklamada bulunan Pinheiro "Bir noktada Suriye'de savaşın tamamen bittiğini düşünüyorduk" dedi ve raporda belirtilen ihlallerin bunun yanlış olduğunu gösterdiğini ekledi.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU