KAUST, yapay zeka alanındaki girişimlerini 2. Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi'nde sunuyor

KAUST yapay zeka alanında insan yetenekleri ve yenilikleri artırmada aktif olan akademik kurumlardan biri olarak kabul ediliyor

Fotoğraf: AA

Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (KAUST), bugün Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da başlayan 2. Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi’nde yer alarak,  dünyanın dört bir yanından seçkin yenilikçiler, endüstri liderleri, politika yapıcılar ve ortaklar grubuna katıldı.

Şarkul Avsat’ın haerine göre, KAUST, ülkedeki kamu ve özel sektörden büyük kurumlarla seçkin işbirliği ortaklıklarına ek olarak, Suudi Arabistan ve bölgede yapay zeka alanında insan yeteneklerini ve yenilikleri artırmada aktif olan akademik kurumlardan biri olarak kabul ediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu sayede güvenlik, enerji, veri analitiği ve sağlık gibi ülkedeki ulusal etkinin tüm hayati alanlarına yapay zekanın dahil edilmesine katkıda bulunuyor.

KAUST Yapay Zeka Girişimi Direktörü Jürgen Schmidhuber, bu sabah zirvede yapay zeka üzerine bir açılış konuşması yaptı.

Schmidhuber, “Yapay zeka, insan yaşam tarzını iyileştirmeye ve onu daha sağlıklı ve daha kolay hale getirmeye yardımcı oluyor” dedi.

Bilgi Teknolojileri Direktörü Jason Roos ise, zirvenin son gününde KAUST’ın akıllı girişimlerinin etkisi hakkında konuşacak.

Roos ayrıca, yapay zekanın gençlik üzerindeki etkisine odaklanan, ülkedeki kurumlar, üniversiteler ve bölge valileri arasındaki üst düzey bir diyaloga katılacak.

 

 

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU