İlber Ortaylı'dan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şen’e: Edepsiz ve küstah

Ortaylı, Şen’in Suriyelilere ilişkin paylaşımına sert tepki gösterdi

Ekran alıntısı: YouTube

Prof. Dr. İlber Ortaylı Atatürk ve Vahdettin tartışmalarının konuşulduğu Teke Tek programında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen’e tepki gösterdi.

Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programında soruları yanıtlayan Ortaylı, Şen’in bir paylaşımdaki ifadelerini, “küstah” ve “edepsiz” olarak niteledi.

Şen geçen yıl Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a yönelik Twitter’dan “Suriye’den gelenlere sordum. Diyorlar ki: ‘İlk olarak bizden önce gelenler geldikleri yere gitseler, biz de yol yordam öğrensek, sonra biz gitsek’” ifadelerini kullanmıştı.

Bu ifadeleri “küstah” ve “edepsizlik” olarak nitelendiren İlber Ortaylı, konuşmasında "Bu tam bir küstahlık ve edepsizliktir. Bir siyasi partinin yetkili otoritesi bunu söyleyemez" dedi. 

Bu sırada araya giren Murat Bardakçı ve Fatih Altaylı, Ortaylı’nın asıl konuya gelmesini istedi. 

Öte yandan programda Murat Bardakçı kendisine mal edilen “Atatürk’ü Vahdettin Kurtuluş Savaşı için gönderdi” sözlerini de yalanladı. 

Konuşmasının kesildiğini söyleyen Bardakçı sinirlenerek “‘Atatürk’ü Vahdettin gönderdi’ aptallığını saçmalığını bana mal etmeyin” ifadelerini kullandı. 

Konuşmasının kesildiğini belirten Murat Bardakçı, “Ahlaksızlık etmeyin konuşmayı kesmeyin!” dedi. 

 

Oda TV

DAHA FAZLA HABER OKU