Doğu Perinçek: Darya Dugina, Türklerin de şehididir

Perinçek, "Kafkaslar ve Karadeniz’den Doğu Akdeniz’den Umman Denizi’ne kadar uzanan cephenin her mücadele alanında Rusya ve Türkiye’nin çıkarları ortaktır. Dolayısıyla çözümler de ortaktır" dedi

Fotoğraf: Vatan Partisi Basın Ofisi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek bugün Rusya'da eğitim öğretim yılı açılış törenine telekonferansla bağlanarak konuşmasını yaptı.

İçinde bulunan aracın patlaması sonucu hayatını kaybeden Rusya’nın tanınmış siyaset uzmanı Aleksandr Dugin’in kızı Darya Dugina ile ilgili konuşan Perinçek,  "Avrasya’nın yıldızı olan Darya Dugina, Türklerin de şehididir ve bütün insanlık için büyük bir kayıptır" dedi.

"Yeni bir dünya kuruluyor" diyen Perinçek, "Rusya ve Türkiye olarak, Çin, Hindistan ve İran gibi ülkelerle birlikte Yeni Dünyanın kuruluşunda öncü konumlardayız.  Atlantik Çağının sonuna gelmiş bulunuyoruz. Artık hiçbir şiddet, hiçbir terör, hiçbir savaş, başında ABD’nin bulunduğu Atlantik sistemini kurtaramaz. Bu sistem, insanı ve hatta doğayı yıkıma uğratan bir nitelik kazanmış bulunuyor.  Dolar Saltanatı çöküyor. Dünyanın haracını yiyen ABD ekonomisi için çanlar çalıyor" ifadelerini kullandı.

"Ukrayna, Karadeniz’deki Yunanistan’dır"

"Bugün Rusya ve Türkiye, ABD emperyalizmine karşı silahlı savaşın ön cephesinde bulunuyorlar" ifadesini kullanan Perinçek şöyle devam etti:

Rusya ile Türkiye arasında güvenlikte ve ekonomide işbirliği zorunludur ve stratejik düzlemdedir. Her iki ülke de ABD emperyalizminin tehdidi altındadır ve ön cephededir. ABD, Rusya ve Türkiye’ye karşı piyonlarını kullanıyor. Kafkaslar ve Karadeniz’den Doğu Akdeniz ve Hürmüz Boğazı’na hatta Tayvan Boğazı’na kadar tek bir cephe oluşmuştur. Ukrayna, Karadeniz’deki Yunanistan’dır.  Yunanistan, Akdeniz’deki Ukrayna’dır. Kafkaslar ve Karadeniz’den Doğu Akdeniz’den Umman Denizi’ne kadar uzanan cephenin her mücadele alanında Rusya ve Türkiye’nin çıkarları ortaktır. Dolayısıyla çözümler de ortaktır. 

NATO’nun doğuya, kuzeye, güneye doğru genişlemesine izin verilemez. Rusya’nın bu cephedeki mücadelesi bütün insanlık adınadır.Türkiye’nin bütün Yunanistan kıyılarında kurulan ABD askeri üslerine ve Akdeniz’deki ABD-İsrail-Yunanistan donanmalarının tehdidine karşı direnmesi, yine bütün insanlık adınadır.Karabağ, Azerbaycan toprağıdır ve Türkiye ile Rusya’nın da katkıları ile işgalden kurtarılmıştır. Böylece Kafkaslara Rus-Türk barışı getirilmiştir. Gürcistan ve Ermenistan da bu barış düzenine katılmak durumundadır. Kırım, Rusya toprağıdır. 

"Orhan Pamuk ABD emperyalizminin yazarıdır"

Yazar Orhan Pamuk'un Rus okuyucular tarafından çok sevildiği ve "Veba Geceleri" kitabının geçen yıl ana kitap olarak seçilmesi ile ilgili bir soruya da yanıt veren Perinçek,  "Orhan Pamuk ABD emperyalizminin yazarıdır. Popülerliği küresel reklamın acı meyvesidir. Onun kitaplarını okumağa kalkanların büyük çoğunluğu daha ilk başlarda bırakır ancak ABD reklamı nedeniyle kitaplıkların raflarında fiyaka amacıyla bulunması bir küresel moda haline gelmiştir. Türkçesi bozuktur ve edebi değeri yoktur" dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU