"Afganistan'dan akrabam gelecek" diyen mülk sahibi, Gültekin Uysal'ı evinden çıkardı

"Bizim ev sahibi de ‘Almanya'dan oğlum gelecek' misali Afganistan'dan akrabalarının geleceğini söyleyip tahliye istedi, biz de taşınıyoruz'"

Fotoğraf: AA

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın İstanbul'da oturduğu evin sahibi, “Afganistan'dan akrabalarım gelecek” diyerek, evin boşaltılmasını istedi.

Sözcü’nün haberine göre Uysal, Afgan uyruklu ev sahibi ile TÜİK'in yıllık ortalama kira artışları konusunda anlaşmıştı. Ancak hükümetin bu yıl kiralara yüzde 25'den fazla zam yapılamayacağı kararının ardından ev sahibinin tutumu değişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yüzde 25 zammı az bulan ev sahibi Uysal'ın evden çıkmasını istedi. “Afganistan'dan akrabalarım gelecek, ev bizim aileye lazım” dedi.

DP lideri Uysal, bu gerekçeyi inandırıcı bulmasa da itiraz etmedi, aynı sitede başka bir kiralık daire tuttu.

Uysal Sözcü’ye, “Konut sorunu herkesin başında bir dert. Bizim ev sahibi de ‘Almanya'dan oğlum gelecek' misali Afganistan'dan akrabalarının geleceğini söyleyip tahliye istedi, biz de taşınıyoruz'' dedi.

Özdağ ile Uysal arasında tartışma

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da bu haberi sosyal medya hesabından paylaşarak "DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın Afgan ev sahibi, "Afganistan’dan akrabam gelecek" diyerek evden çıkartmış. Konu ile ilgilenmezsen, Afgan’dan ev kiralarsan çıkarırlar. Yarın yurdumuzdan da çıkarmaya çalışacaklar!" dedi.

Uysal, Özdağ'ın bu sözlerine sert bir karşılık verdi. Özdağ'ı 'sahte kabadayılık' yapmakla itham eden Uysal "Öncelikle 'bir darbecinin çocuğu' olarak DEMOKRAT PARTİ'nin çocukluktan itibaren sizin ruhunuzda açtığı yarayı anlayabiliyorum" ifadelerini kullandı. Uysal'ın açıklaması şöyle:

Sizin partiniz peydah olmadan 'Suriyeli Sığınmacılar/Geçici Koruma Statüsündekiler' meselesinde Demokrat Parti olarak Türk siyasetinde ilk defa bir 'Göç Politikaları Başkanlığı'nı oluşturduğumuzu ve bu mesele ile ilgili yine ilk defa siyasi/toplumsal farkındalığı artırmak için faaliyet yürüten Sayın Ilay Aksoy'un ilgili Genel Başkan Yardımcısı olduğunu en iyi siz bilirsiniz!

Vesileyle yüzlerce kez; Türk Vatandaşlığı Satılamaz! Şam Rejimi ile diplomatik görüşmelere başlanmalı! Akp'nin yanlış üstü Suriye Politikası'nın bir 'PKK Devletinin' kurulmasına imkan verdiğini ve 'yüzyıllardır sıcak denizlere inme hayali olan' Rusya'nın Suriye'de kalıcı/komşu bir güç haline geldiğini, her geçen saniye, dakika, saat, gün, hafta, ay, yıl Suriyeli sığınmacılar sorununun demografide, ekonomide, toplumsal ve siyasi hayatta derin ve geri döndürülemez sonuçlar ürettiği gerçeğinden hareketle 'Suriyelilerin Suriye'ye entegre edilmesi için acil politika değişikliğine gidilmesi gerektiğini hem şahsi hem kurumsal olarak ifade ettik!

Tüm bu söz, politika ve faaliyetlerimiz ortadayken sataşmanızı anlıyorum. Son söz olarak, sizin yerinizde olsam Demokrat Parti mevzu bahis olunca boynumu büker mahcubiyet içersinde, sessizce kenarda görmesinler diye otururum!

Ümit Özdağ'dan yanıt

Özdağ ise Gültekin Uysal'ın bu sözlerine "Gültekin benim yüksek lisans öğrencim olarak başarılı değil ancak hiç olmazsa Nur talebesi sahte terbiyesi arkasına sığınan vasat bir çocuktun. Görüyorum ki siyaset seni terbiyesiz yapmış" diye yanıt verdi.

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU