Ahmet Hakan: 6'lı masa destekçisi Milli Gazete'nin Gülşen olayına bakışı

"En önemli partneriniz bu kafadayken nasıl olacak bu işler?"

Fotoğraf: Twitter 

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, Saadet Partisi’ne yakınlığıyla bilinen Milli Gazete’nin şarkıcı Gülşen’in tutuklanmasıyla ilgili yaptığı haberi eleştirdi.

Hakan, bugünkü köşe yazısında “Milli Gazete, Saadet Partisi’nin yarı resmi değil tam resmi yayın organıdır. Şirin mi şirin, demokrat mı demokrat, toleranslı mı toleranslı Temel Dede’nin gazetesidir yani” dedi.

Kendisinin Gülşen’le ilgili kaleme aldığı köşe yazısını alıntılayan gazetenin haberini eleştiren Hakan, şöyle devam etti:

Benimle ilgili bir haber yayınlamış bu gazete. Beni “Erdoğan destekçisi” olarak niteledikleri habere attıkları başlık şu:

“Ahmet Hakan sapkın Gülşen’e sahip çıktı.”

Haberde yer alan cümleler aynen şöyle:

“Gazeteci Ahmet Hakan, kendisi de imam hatip mezunu olmasına rağmen LGBT destekçisi Gülşen’e sahip çıkan bir yazı kaleme aldı. Ahmet Hakan, Gülşen’in tutuklanması karşısında karamsarlığa düştüğünü yazarken ‘Tutuklanmasına var gücümle itiraz ediyorum’ ifadelerini kullandı.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Böyle bir yaklaşımı, hükümeti destekleyen yayın organlarında görmedim ben" diyen Hakan, şu ifadeleri kullandı:

Hükümeti destekleyen yayın organlarında... “Gülşen yanlış yaptı ama tutuklanması da doğru olmadı” görüşü, en yaygın görüş olarak belirmekte.

6’lı masanın önemli müttefiki Saadet Partisi’nin resmi yayın organı Milli Gazete, bu yaklaşımıyla, hükümeti destekleyen gazetelerin fersah fersah gerisinde.

Bu durumda... “Bu hükümet gitsin” diyerek bütün umutlarını 6’lı masaya bağlayanlara sormak lazım:

En önemli partneriniz bu kafadayken nasıl olacak bu işler? Yoksa sizin cenahta mantık şöyle mi işliyor: Erdoğan’a karşı olsun da... Bu hükümeti devirmeye çalışsın da... AK Parti’den oy tırtıklasın da... İsterse Gülşen’e “Sapkın” desin, isterse Gülşen’in tutuklanmasına alkış tutsun, isterse Gülşen’in tutuklanmasına itiraz edeni “sapkın dostu” diye damgalasın... Hiiiiç mesele değil.

Bu mudur yani? Bu mudur?

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU