AK Parti'den Gülşen'e tepkiler

Hakkında soruşturma açılan ünlü şarkıcıya Numan Kurtulmuş ve Ömer Çelik tepki gösterdi

Fotoğraf: Twitter / Gülşen

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şarkıcı Gülşen'in imam hatip okulları ve mensuplarına yönelik ifadelerini kınadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Milletimizin gözbebeği, ülkemizin en başarılı eğitim kurumlarından, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz imam hatip liselerine karşı ortaya konulan nefret söylemini esefle kınıyorum. İmam hatiplilere ya da bir başkasına karşı sorumsuz, ötekileştirici, aşağılayıcı, düşmanlaştırıcı ifadeler kullanmak kimsenin haddi değildir" değerlendirmesinde bulundu.

Çelik de sosyal medya hesabındaki paylaşımında, nefret üretmenin ve nefret yaymanın bir sanat dalı ve sanatçı faaliyeti olmadığını kaydetti.

Toplumun belirli bir kesimini "sapıklık" iddiasıyla hedef almanın ve Türkiye'yi ayrıştırmaya çalışmanın nefret suçu ve insanlık ayıbı olduğunu belirten Çelik, "Bu çarpık zihniyetin mazide kaldığını düşünüyorduk. Ancak farklı kisveler altında sürdüğünü görüyoruz. Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz. Nefrete karşı insanlık değerlerini savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık onuru her türlü nefretin üstündedir” ifadelerini kullandı.

“Gözaltı” iddiası

Öte yandan Sabah gazetesi Gülşen hakkında gözaltı kararı verildiğini öne sürdü.

Sabah’ın haberinde şu ifadelere yer verildi:

Şarkıcı Gülşen gözaltına alınarak ifade vermek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürülecek. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; verdiği konser esnasında yaptığı konuşma nedeniyle şarkıcı Gülşen için İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne yazı gönderdi. Gülşen'in yaptığı konuşma tespit edilip tutanağa dökülecek.

MEB: Hukuki süreç başlatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı da Gülşen hakkında hukuki süreç başlatıldığını duyurdu:

Kuruluşundan bu yana ülkenin milli ve manevi değerleriyle nesillerin yetiştiği bu kurumlara veya herhangi bir okul türümüze ya da bu okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize yönelik aşağılayıcı ve ötekileştirici sözlerin sarf edilmesi asla kabul edilemez. Bakanlığımızca, söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır.

Bozdağ: Kimsenin buna hakkı yok

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da sosyal medya hesabından şu mesajları paylaştı:

İmam Hatip Liselerine ve İmam Hatiplilere karşı iftira,kin,nefret ve ayrımcılık yapan, bunu da ilericilik zanneden, esasında ilkellelikten başka hiçbir anlam taşımayan bu çağdışı zihniyeti şiddetle kınıyorum.

Sanatçı kisvesi adı altında kin,nefret ve ayrımcılık dili kullanarak halkın bir kesimini diğer kesimine karşı tahrik etmek,sanata ve sanatçılara da yapılmış saygısızlıktır. Hiç kimsenin halkımız arasında kin,nefret, düşmanlık ve ayrımcılık yapma hakkı ve hürriyeti yoktur.

Erbaş: Kabul edilemez

 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "En zor zamanlarında bile milletimizin sahip çıkıp bağrına bastığı, hayra çağırmak, iyiliği yaymak ve kötülüğü ortadan kaldırmak için kurulan ve 70 yıldır bu gayeye önder olan imam hatip okullarına ve mensuplarına hakaret edilmesi kabul edilemez. Şiddetle kınıyorum" ifadesini kullandı.

Perinçek: Bu ülkenin değerli evlatlarıdır

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de “İmam Hatipliler bu memleketin değerli evlatlarıdır. İmamlarımıza, hatiplerimize ve din adamlarımıza yönelik her türlü hakareti kınıyoruz ve kabul etmiyoruz” dedi.

 Ne olmuştu?

Gülşen’in 30 Nisan'daki konserinde kullandığı "İmam hatipte okumuş kendisi, sapıklığı oradan geliyor” şeklindeki ifadesi sosyal medyada gündem olmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı Gülşen hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU