Mustafa Sandal ile AK Parti'li Tunç arasında "Suriyeli" polemiği: Tartışmaya Ümit Özdağ da katıldı

Sandal ile AK Parti milletvekili Tunç arasında sosyal medyada, "Suriyeli sığınmacıların Türk vatandaşlığına geçirilmesi" ile ilgili tartışma yaşandı. Özdağ ise, paylaşımında kendisine yönelik ifadelerinden dolayı Tunç'a tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

Şarkıcı Mustafa Sandal ile AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç arasında sosyal medyada "Suriyeli sığınmacılar" konusunda tartışma yaşandı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Sandal, “Sn. Soylu 200 bin Suriyeliye vatandaşlık verildi, 120 bini oy kullanacak dedi. Sn. Özdağ ise 1 milyon 476 bin 368 kişi dedi. Soru1: Hangisi doğru? Soru2: Kendi ülkesinde geleceği için mücadele etmeyenler, evlatlarımızın yarınına mı karar verecek? Pes!!” dedi.

Sandal’ın paylaşımını alıntılayarak tweet atan Tunç ise, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ı kastederek, “Devletin İçişleri Bakanı'nın verdiği rakam ile yalanı meslek haline getirmiş birisinin yalanını kıyaslayarak bu soruyu sorabiliyorsun ya. Ne diyelim, ‘sanatçı’ olmak yetmiyor” ifadelerine yer verdi.

Tunç’un sözkonusu ifadelerini eleştiren tepki gösteren Sandal ise şu paylaşımı yaptı: 

Sn. Tunç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının bu kadar kolay bir şekilde Suriyelilere verilmesi zorunuza gitmiyor da benim soru sormam mı zorunuza gidiyor? Yoksa size göre bu ülkenin sanatçısının da, vatandaşının da size soru sorma hakkı yok mu?

Özdağ'dan Tunç'a tepki: Terbiyesiz adam

Tunç'un kendisine yönelik sözlerine tepki gösteren Özdağ ise, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Y. Tunç yalancı sensin.Terbiyesiz adam. Türkiye’nin işgaline izin verdiğiniz için tarih sizi asla affetmeyecek.1 ay önce Afganların sayısı açıkladığım zamanda yalan demiştiniz.2 gün önce açıklamamı Soylu doğruladı.Yalancılık senin mesleğin. Ne diyelim,başkan vekili olmak yetmiyor" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU