Süper Lig kulüpleri transferde 2 ayı geride bıraktı, 195 oyuncu kadrolara dahil oldu

Sezona başlayan kulüpler, transferde de hız kesmiyor. 19 takımın şimdiye kadar yaptığı transfer sayısı 195'i buldu. İstanbulspor şu ana kadar 3 transfer yaparken, Adana Demirspor'da bu sayı 19 oldu. "Dört Büyükler" ise 35 oyuncuya imza attırdı

Süper Lig'de transfer döneminin en hareketli takımı Adana Demirspor oldu, "Dört Büyükler" 35 oyuncuya imza attırdı / Fotoğraf: AA

Süper Lig'de 17 Haziran'da başlayan ve 8 Eylül 2022'de sona erecek Birinci Transfer ve Tescil Dönemi'nde kulüpler iki ayı geride bıraktı.

Futbolda yaz ve kış olarak ikiye ayrılan transfer dönemleri ise en yoğun geçen aralıklar. 

Bu sezon 19 takımla oynanacak ve 36 hafta sürecek Süper Lig'de mücadele edecek kulüpler, şampiyonluk, Avrupa kupaları ve Türkiye Kupası'nda başarı için ter dökecek.

Bu doğrultuda bir yandan 2022-23 sezonuna başlayan takımlar, diğer yandan kadrolarını güçlendirmek için transfer çalışmalarına da devam ediyor.

Independent Türkçe, Transfermarkt verileri doğrultusunda kulüplerin gerçekleştirdiği transferleri mercek altına aldı.

17 Haziran'da açılan transfer penceresinde Süper Lig'de yer alan 19 kulüpten 17'si kadrolarını 195 oyuncu ile takviye etti.

20 Ağustos 2022 itibariyle sadece Kayserispor'un UEFA tarafından verilen 3 sezonluk transfer yasağı nedeniyle transferi bulunmuyor.

 

 

"Dört Büyükler"den 35 takviye

Süper Lig'de "Dört Büyükler" olarak adlandırılan ve en çok şampiyonluk yaşayan takımlar olan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ile Trabzonspor'un şu ana kadar yaptıkları takviye ise 35'i buldu. 

Fenerbahçe transfer döneminde Lincoln Henrique, Bruma, Emre Mor, Joshua King, Tiago Çukur, Willian Arao, Joao Pedro, İrfan Can Eğribayat, Ezgjan Alioski, Luan Peres ve Gustavo Henrique ile birlikte 12 ismi takıma dahil etti.

 

 

Beşiktaş, Gedson Fernandes, Romain Saiss, Cenk Tosun, Wout Weghorst, Jackson Muleka, Emrecan Uzunhan, Arthur Masuaku ile 7; Trabzonspor ise Trezeguet, Eren Elmalı, Doğucan Haspolat, Jens Stryger Larsen, Denswil, Enis Bardhi, Marc Bartra ve Montasser Lahtimi transferleriyle 8 ismi kadroya kattı.

Bu sezon transferde sessiz kalan ancak sonra da attırdığı imzalarla adından söz ettiren Galatasaray, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Sergio Oliveira, Haris Seferovic, Leo Dubois, Fredrik Midtsjö, Dries Mertens ve Lucas Torreira ile 8 transferi resmiyete döktü.

 

 

Transferin şampiyonu Adana Demirspor

Geçen yılın sürpriz takımlarından Adana Demirspor, yaz döneminde transferin en hızlı ekibi oldu.

Adana temsilcisi, bir aylık süreçte 19 transfer yaparak bu alanda rekoru elinde bulunduruyor.

Demirspor şu ana Onyekuru, Arda Kurtulan, Dyzuba, Ndiaye, Kevin Rodrigues, Yusuf Sarı, Aias Aosman, Berk Yıldız, Abdurrahim Dursun, Ali Yavuz Kol, Ertaç Özbir, Mahamadou Ba, Salih Kavrazlı, Abdulsamet Burak, Giorgi Khabuliani, Samuel Nongoh, Jovan Manev, Yaroslav Rakitskyi ve Goran Karacic'i kadrosuna kattı.

 

 

Süper Lig'in yeni ekibi Ankaragücü, Adana Demirspor'un ardından 16 oyuncuyla anlaşarak ikinci sırada bulunuyor. 

Başkent temsilcisi şu ana kadar Lamine Diack, Nihad Mujakic, Mervan Yiğit, Marlon, Jese, Anastasios Chatzigiovanis, Federico Machedai, Uros Radakovic, Giorgi Beridze, Oğuz Ceylan, Fıratcan Üzüm, Pedrinho, Doğukan Kaya, Pepe, Ali Sowe ve Nurullah Aslan'la anlaştı.

Gaziantep Futbol Kulübü'nün 15 ismi kadroya dahil ederek transfer döneminin en aktif 3. ekibi olduğu görüldü.

Fatih Karagümrük ile Giresunspor, 14'er transferle bu takımların ardında sıralandı.

Kasımpaşa ve Ümraniyespor 13'er oyuncuyla anlaşırken, Konyaspor da bu sayı 12 oldu.

 

 

En az transfer İstanbulspor'dan

Alanyaspor ve Hatayspor, 10'ar oyuncuya imza attırırken, Başakşehir 8 ismi İstanbul'a getirdi.

Antalyaspor ve Sivasspor geride kalan süreçte altışar oyuncuyu kadrosuna kattı.

İstanbulspor ise 3 oyuncuyu renklerine bağlayarak transfer döneminin sessiz ekibi oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2022-23 sezonunda Süper Lig'de mücadele edecek ekiplerden Kayserispor, şu ana kadar transfer yapmayan tek ekip.

Kulüp başkanı Berna Gözbaşı, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesinden kendilerine ulaşan bir tebligat olmadığını dile getirmişti.

Kayserispor Teknik Direktörü Çağdaş Atan ise "Biz transfer tahtası açılmayacakmış gibi hareket ediyoruz. Takımın büyük kısmını koruduk. Kulübümüz bunlarla ilgili görüşmeler yapıyor. Bunu bir kriz olarak görmüyoruz. Bu tarz durumlarda bunu fırsata çevirmek gerekiyor" şeklinde beyanatta bulunmuştu.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU