Suudi Arabistan: Aranan bir terörist Cidde'de yakalanacağı sırada üzerindeki bomba düzeneğini patlattı

Meydana gelen patlama sonucu bir sivil ve üç güvenlik görevlisi yaralandı

Abdullah bin Zayed Abdurrahman el-Bakri eş-Şehri / Fotoğraf: SPA

Suudi Arabistan Devlet Güvenlik Başkanlığı, terör listesinde yer alıp aranan bir kişinin Cidde’de güvenlik güçleri tarafından etrafı sarıldıktan sonra üzerindeki bomba düzeneğini patlattığını açıkladı.

Devlet Güvenlik Başkanlığı Sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre, Çarşamba akşamı meydana gelen olay sonucu bir sakin ve üç güvenlik görevlisi yaralandı.

Söz konusu açıklamaya göre, aranan 9 kişiden oluşan bir liste güvenlik makamlarına ulaştı. Devlet Güvenlik Başkanlığı’ndaki yetkili makam, listede 4. sırada yer alan Abdullah bin Zayed Abdurrahman el-Bakri eş-Şehri’yi bulmayı başardı.

Şehri, Çarşamba akşam saat 22.00’da Cidde şehrindeki Samer mahallesine kadar izlendi.

Güvenlik güçleri gözaltına almak üzere etrafını çevirdiğinde, Şehri üzerinde bulunan patlayıcı kemerle kendisini havaya uçurdu.

Şehri patlama sonucu ölürken, Pakistan uyruklu bir sakin ve 3 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralılar gerekli tedavileri yapılmak üzere hastaneye kaldırıldı.

Devlet Güvenlik Başkanlığı, ülke güvenliği ve istikrarının yanı sıra topraklarındaki vatandaşlar ve sakinlerinin güvenliğine zarar vermeye yeltenebilecek herhangi biriyle mücadeledeki kararlılığı vurguladı.

Başkanlık, tüm bunlara yeltenecek kişilerin ise, caydırıcı ceza alma konusunda güvenlik görevlilerinin elinden kurtulamayacağının altını çizdi.

 

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU