Karamollaoğlu: Beraat ettiği halde işine dönmeyi bekleyen on binlerce memur var ülkemizde

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "Daha geçtiğimiz hafta binlerce memur işten atıldı. Bu hangi küresel etkinin altında kaldığımız için meydana geldi merak ediyoruz" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İktidarın 2022 yılı için vermiş olduğu vaatlerin yerine gelmediğini hatırlatan Karamollaoğlu, "Öyle görünüyor ki 2023 hedefleri de birer iddia ve boş vaatten öteye geçemeyecek" diye konuştu.

Karamollaoğlu şunları kaydetti:

Gıda fiyatlarına bakalım. İnsanımızı en yakından ilgilendiren konu bu konu. Birleşmişler Gıda ve Tarım Örgütü'ne göre Gıda Fiyatları Endeksi son günlerde düşüşe geçti. Türkiye'deki gıda fiyatları ise aksi yönde yükseliyor. TÜİK verilerine göre dahi bizdeki artışlarla her ay dünya ortalamasının çok üstüne çıktık. Savaş nedeniyle yükseldiği söylenen enerji fiyatlarında da durum farklı değil. Türkiye enerji enflasyonunda yüzde 72 ile dünyada zirvede. Türkiye'yi ikinci sırada takip eden Estonya'da bile enerji enflasyonu yüzde 88. Neredeyse Türkiye'deki bunun iki misli. Enerji enflasyonu komşumuz Yunanistan'da yüzde 55,7, Almanya'da ise yüzde 38,3.  Onların dışa bağımlılığı bizden daha fazla desek yanlış olmayız.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadesini hatırlattı

Dünya'daki küresel problemlerin Türkiye'yi de etkilediğini bundan kaçmanın mümkün olmadığını ifade eden Karamollaoğlu "Cumhurbaşkanı'nın kendi ifadesiyle, geçmişte öyle söylemişti. Eğer sizin bünyeniz güçlüyse, sağlamsa, bünyede olan virüs hiçbir zaman sizin vücudunuza fazla zarar vermez. İşte bu iktidarın yanlış attığı adımlarla ve yönetim tarzıyla, krizlere karşı gücünü kaybetmiş bünyesi zayıflamış ülke haline geldi" dedi.

"Toplumun her kesimine çatık kaşlarla sözlerle hitap ederken hangi küresel gelişmeleri dikkate alarak davranıyorlar merak ediyoruz"

Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Ekonomi noktasında küresel sorunları örnek veren iktidar adil olmak için hangi küresel sorunun bitmesini bekliyor. Daha geçtiğimiz hafta binlerce memur işten atıldı. Beraat ettiği halde işine dönmeyi bekleyen on binlerce memur var ülkemizde. Bu hangi küresel etkinin altında kaldığımız için meydana geldi merak ediyoruz. Hastane önünde kuyruklarını bitirmekle övündüğü bu öğünen bu iktidar sağlık sistemini e-Nabız'dan aylar sonra randevu verecek haline getirirken hangi küresel sorunun etkisinde kaldı hakikaten merak ediyoruz.

Bugün hangi küresel sorunlar var ki iktidar bir türlü toplumla barışmak, kutuplaştırmayı sona erdirmek için bir adım bile atmaktan aciz. Toplumun her kesimine çatık kaşlarla sözlerle hitap ederken hangi küresel gelişmeleri dikkate alarak davranıyorlar merak ediyoruz. Herhalde sinirleri bozuluyor.       

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU