Suudi Arabistan'dan Ukraynalı mültecilere 10 milyon dolarlık tıbbi destek ve barınma yardımı

Rabia, ülkesinin her yerde mültecilere ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek amacıyla insani yardım çabalarını desteklemeye istekli olduğunu kaydetti

KSRelief Genel Müdürü Dr. Abdullah er-Rabia Varşova’daki basın toplantısında / Fotoğraf: SPA

Suudi Arabistan, Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi (KSRelief), Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) aracılığıyla bir milyon Ukraynalı mülteci için 10 milyon dolar değerinde tıbbi destek ve barınma yardımında bulundu.

Kraliyet Mahkemesi Danışmanı ve KSRelief Genel Müdürü Dr. Abdullah er-Rabia, Suudi Arabistan’ın Ukrayna'da, Polonya'ya ve komşu ülkelerdeki mültecilere verdiği desteğin, dünyanın çeşitli yerlerindeki mültecilerin ve savaştan etkilenen insanların yanında olmaya yönelik insani çabalarının bir uzantısı olduğunu söyledi.

Rabia, Suudi Arabistan’ın Varşova Büyükelçiliği merkezinde düzenlenen basın toplantısında, ülkesinin her yerde mültecilere ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek amacıyla insani yardım çabalarını desteklemeye istekli olduğunu kaydetti.

Ziyaret sırasında mültecilerin yaralarını sarma çabalarını artırmanın yolları ve İnsani Müdahale Koordinasyon Mekanizması’nın tartışılacağına dikkati çeken Rabia, KSRelief’in Birleşmiş Milletler ve uluslararası kuruluşlarla ortaklaşa, insani krizlerle başa çıkmak için hızlı bir yanıt sağlayan etkili bir mekanizma geliştirmeyi amaçladığını vurguladı.

Rabia, Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi’nin dünya çapında 85 ülkede uyguladığı 2 bini aşkın insani yardım projelerini inceleyerek, projelerin gıda güvenliği, sağlık, eğitim, su ve çevre temizliği gibi çeşitli hayati sektörleri ve diğer önemli sektörleri kapsadığına dikkati çekti.

 

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU