Erdoğan'ın cemevi ziyareti tartışma yarattı… Başkandan açıklama: Alçakça bir iddia

Atatürk, Hacı Bektaş-ı Veli ve Hz. Ali'nin olduğu tabloların başka duvara taşındığı iddiası tartışma yarattı

Fotoğraf: Twitter / @RTEdijital

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hüseyin Gazi Cemevi'ndeki muharrem ayı iftarına katıldı.

Erdoğan'ın cemevi ziyareti öncesi AK Parti'li belediyenin cemevinin düzenini değiştirdiği iddia edildi.

İddiaya göre; Atatürk, Hacı Bektaş-ı Veli ve Hz. Ali'nin olduğu duvardaki fotoğraflar başka duvara taşındı. Erdoğan'ın arkasındaki duvara da Kuran ayetleri asıldı.

KRT TV’de söz konusu düzen tartışıldı ve medyaya servis edilecek fotoğraflar nedeniyle Hz. Ali, Hacı Bektaş-ı Veli ve Atatürk’ün tablolarının yerlerinin değiştirildiği savunuldu.

Anadolu Ajansı tarafından servis edilen fotoğraflarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hz. Ali, Hacı Bektaş-ı Veli ve Atatürk’ün birlikte fotoğrafları yer almadı.


Ancak Erdoğan Dijital Medya hesabından bu görsel paylaşıldı.

Mamak Belediyesi’nden tadilat

Erdoğan'ın ziyareti öncesi AK Parti'li Mamak Belediyesi tarafından cemevine tadilat yapıldığı çeşitli internet sitelerinde yer alan haberlerde görülüyor.

Bir haberde, “Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı ile birlikte Hüseyin Gazi Türbesi ve Cem Evi’nde Mamak Belediyesi tarafından yürütülen tadilat, bakım ve onarım çalışmalarını yerinde inceledi” deniliyor.


 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başkandan açıklama: Baş köşemize koyduk

Hüseyin Gazi Vakfı Başkanı Ali Ayyıldız, Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek’e yaptığı açıklamada söz konusu iddiaların doğru olmadığını ifade etti.

Ayyıldız şunları söyledi:

Vakıflar Genel Müdürlüğü bize bir yazı göndererek, burayı başka bir vakfa tahsis ettiklerini söyleyerek boşaltmamızı istediler. Daha sonra biz bu vakfın burada 25 yıl hizmet verdiğini, Alevi topluluğunda bunun bir karşılığı olduğunu, kabul gördüğünü ve Alevi örgütü olduğunu izah ettik. Alevi örgütlerinden topladığımız belgeleri İçişleri Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne sunarak bu yanlış kararı iptal ettirdik ve bize 10 yıllığına tahsisini sağladık. Burada yaklaşık 6 aylık bir süre geçti ve bir de kış geçirdik. Burası 1400 rakımlı yüksek bir yer. Burada çok ciddi tadilat hasıl oldu. Sırt duvarlarından su aldığı için iç duvarlar da etkilendi. Hazreti Ali ve Atatürk tabloları iç duvarlarda tahrip olmuştu. Hacı Bektaş tablosu ise yağlı boya tablo olduğu için zarar görmeden kurtardık. Daha sonra komple tadilata soktuk. Sonra Hazreti Ali ve Atatürk tablosunu tekrar koyduk. Kurtardığımız Hacı Bektaş-ı Veli tablosuyla beraber tekrar astık. Cemevlerimizde bulunan silsileyi de sıralamasını takip ettirerek hattat bir arkadaşımıza orijinal haliyle yaptırdık. Üstte Arapça altta Türkçe olmak kaydıyla bunu da yerine koyduk. 16 tablomuz var ve yerleştirdik. Cem evimizi yeniledik. Fotoğraf kaldırma olmadı tam tersi baş köşemize koyduk. Alçakça bir iddia bu.  Mümkün mü birisi gelecek bu resimleri ortadan kaldıracak ve Aleviyim diye ortada gezecek. Kendi toplumumuz içerisinde yüzümüze tükürürler. Tadilatın bir kısmını Kültür Bakanlığı, bir kısmını İçişleri Bakanlığı bir kısmını Mamak Belediyesi, bir kısmını Ankara Valiliği bir kısmını da biz üstlendik. Hala tadilata ihtiyacımız var.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU