Yarışmayı kazanan kuzu doping şüphesiyle soruşturma altında

Hayvanın metabolizmasında ilaç keşfedilmesinin ardından veteriner, “Oraya nasıl girdiğini bilmiyoruz ve asla bilemeyebiliriz” dedi

Kuzunun ünvanı geri alındı (Screengrab / NBC4)

Ödül kazanan kuzunun vücuduna, veterinerlerin genellikle sporla ilişkilendirilen performans arttırıcı ilaç pompalandığını tespit etmesi sonrası hayvanın unvanı geri alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şampiyon hayvan, jürinin yağsız kas yapısından etkilenmesiyle Ohio'da her yıl düzenlenen Logan Bölgesi Panayırı’nın prestijli ödülünü kazanmıştı.

Ancak yetkililer kan ve idrar testleri yaptığında idrar söktürücü bir ilacın izlerini buldu.  Bu madde kasları geliştirmeye yardımcı oluyor ve ABD’deki çiftlik hayvanı yarışmalarında kullanımına izin verilmiyor.

NBC TV kanalına konuşan Ohio Tarım Bakanlığı eyalet veterineri Dr. Tony Forshey, “Oraya nasıl girdiğini bilmiyoruz ve asla bilemeyebiliriz” dedi ve şunları ekledi:

Ama fuara tüm bunlardan arındırılmış, rekabete uygun hayvanlar sunmak düzenleyenlerin sorumluluğu.

Forshey ayrıca sisteminde idrar sökücü ilaçlar bulunan hayvanların insan sağlığına zararlı olduğu için tüketilemeyeceğini ekledi.

Kuzunun genellikle tarıma odaklanan ve gençlerin gelişim örgütlerinin ağı 4-H'nin üyesi bir çiftlik tarafından yetiştirildiği ve yarışmaya sokulduğu aktarıldı.

Ohio Tarım Bakanlığı araştırmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU