"James Webb Teleskobu'ndan görüntü" diye "sucuk" paylaşan Fransız fizikçi Klein özür diledi

Şaka yaptığını belirten Klein “İspanyol şarküterisine ait hiçbir nesne Dünya dışında hiçbir yerde yoktur” dedi

Fotoğraf: Twetter / @EtienneKlein

Fransa Atom Enerjisi Komisyonu Müdürü Etienne Klein, NASA'nın yeni uzay teleskobu James Webb ile elde edildiğini öne sürdüğü bir uzay görüntüsü adı altında "sucuk" paylaşmasının ardından, şaka yaptığını belirterek özür diledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daily Mail'in haberine göre, filozof ve fizikçi Klein, 31 Temmuz'da sosyal medya platformu Twitter'dan, Proxima Centauri yıldızının James Webb Uzay Teleskobu tarafından alınan en son fotoğraf olduğunu iddia ettiği bir görüntü yayınladı.

Klein, paylaşımında, "Bize 4,2 ışık yılı uzaklıkta bulunan Güneş'e en yakın yıldız Proxima Centauri'nin fotoğrafı" dedi.

Ancak fotoğrafın, İspanya mutfağından ‘chorizo’ adıyla bilinen bir sucuğa (baharatlı bir domuz sucuğu) ait olduğu ortaya çıktı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları fizikçi tarafından yayınlanan fotoğrafa inansa da pek çok kişi görüntünün aslında bir dilim sucuk olduğunu belirtti.

Klein, şaka yaptığını ve görselin aslında bir sucuğa ait olduğunu itiraf etti. Paylaşımlarında “Çağdaş kozmolojiye göre, İspanyol şarküterisine ait hiçbir nesne Dünya dışında hiçbir yerde yoktur” ifadesini kullandı

Daha sonra başka bir açıklama yapan Klein, sosyal medyada yanlış bilgiye karşı dikkat çekmek için böyle bir paylaşım yaptığını ve takipçilerinden özür dilediğini söyledi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU