İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Bu yıl kamu görevlerine atanacaklar için 'KPSS sonucu geçerlilik süresi' bir sonraki KPSS ile son iki yılın sonuçlarını da kapsayacak şekilde uygulanacak” dedi.
Altun, sosyal medya hesabından KPSS sürecine ilişkin açıklamada bulundu.
“2022-KPSS kapsamında 31 Temmuz’da yapılan oturumların iptal edilmesi, 6-7 ve 14 Ağustos’ta yapılacak oturumların da ertelenmesi nedeniyle, kamu kurumlarımızın KPSS ile personel alım süreçleri yeni KPSS takvimine göre güncellenecektir” diyen Altun, “KPSS ile alım yapmayı planlayan kamu kurumlarımız, kontenjan ve şartlarını 17 Eylül’de başlayacak KPSS takvimindeki sınavların gerçekleşmesi ve sonuçların açıklanmasının ardından ayrıca duyuracaktır” ifadelerini kullandı.
Altun şöyle devam etti:
Bu yıl kamu görevlerine atanacaklar için “KPSS sonucu geçerlilik süresi” bir sonraki KPSS ile birlikte son iki yılın KPSS sonuçlarını da kapsayacak şekilde uygulanacak, herhangi bir hak kaybına neden olunmayacaktır. Süreci en başından beri titizlikle takip eden Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği üzere, bu konuda tek bir vatandaşımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade edilmeyecektir.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Ne olmuştu?
Hafta sonu gerçekleşen KPSS’nin ardından sosyal medyada sınavdaki soruların bazılarının Yediiklim Yayınevi tarafından daha önceden basıldığı iddiası gündeme geldi.
Sosyal medyada yapılan binlerce paylaşımın ardından ÖSYM, “iddiaların asılsız olduğunu” öne süren kısa bir açıklama yaptı.
Sosyal medyadaki tepkiler yükselmeye devam ederken Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, konunun soruşturulması için DDK'yı görevlendirdiğini açıkladı.
Bu görevlendirmeden kısa bir süre sonra gece yarısı yayımlanan bir kararname ile ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevinden alındı.
Aygün’ün yerine bu sabah saatlerinde Bayram Ali Ersoy atandı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma devam ediyor.
Independent Türkçe