ÖSYM, KPSS'yi iptal etti

"6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022'de yapılacak KPSS oturumları ertelenmiştir"

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) soruların bir yayınevi tarafından daha önceden paylaşıldığı iddialarının ardından Kamu Personel Seçme Sınavı'nı (KPSS) iptal etti. 

Sınavdaki şabie iddialarının ardından ÖSYM Başkanlığı görevinden alınan Halis Aygün'ün yerine bu sabah atanan Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı.

 

985086-295738830.jpg
Yeni ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy / Fotoğraf: AA​​​​

 

Anadolu Ajansı'na (AA) konuşan Ersoy, "6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022'de yapılacak KPSS oturumları ertelenmiştir. İptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvim en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır" açıklamasında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ersoy'un açıklamasından öne çıkan diğer ifadeler şöyle:

Yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir.

Ortaya çıkan eksiklik ve aksaklıkları açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşıp, tedbirleri alarak ÖSYM'nin milletin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız.

Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz.

DDK'dan açıklama

Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı, “Kamu vicdanını rahatlatmak ve hiçbir vatandaşımızın kafasında soru işareti kalmaması adına 31 Temmuz'da gerçekleşen KPSS'nin iptaline lüzum görülmüştür. Süreçle ilgili Devlet Denetleme Kurulu olarak şeffaf bir şekilde vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Neler yaşandı?

Hafta sonu gerçekleşen KPSS’nin ardından sosyal medyada sınavdaki soruların bazılarının Yediiklim Yayınevi tarafından daha önceden basıldığı iddiası gündeme geldi.

Sosyal medyada yapılan binlerce paylaşımın ardından ÖSYM, “iddiaların asılsız olduğunu” öne süren kısa bir açıklama yaptı.

Sosyal medyadaki tepkiler yükselmeye devam ederken Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, konunun soruşturulması için DDK'yı görevlendirdiğini açıkladı.

Bu görevlendirmeden kısa bir süre sonra gece yarısı yayımlanan bir kararname ile ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevinden alındı.

Aygün’ün yerine bu sabah saatlerinde Bayram Ali Ersoy atandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma devam ediyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU