İçişleri Bakanlığı'ndan Hacı Bektaş Veli ve muharrem ayı genelgesi

Genelgede "Muharrem ayının ilk günlerinde vali ve kaymakamların ev sahipliğinde Cemevi yöneticileri, vakıf veya derneklerdeki vatandaşlar ve kanaat önderleri ile oruç açılacak" denildi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliğine Hacı Bektaşi Veli’yi anma törenleri ve muharrem ayı ile ilgili genelge gönderdi.

Bakanlığın valiliklere gönderdiği genelgede, her yıl Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen programlara başta çevre illerden olmak üzere ülke genelinden katılım sağlamak isteyen vatandaşlara destek olunması istendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Genelgede Hz. Hüseyin ve beraberindekilerin Kerbela’da öldürülmesinin yıl dönümünde tutulan ve 29 Temmuz 2022 tarihi akşamı niyet edilecek muharrem ayı orucu ile ilgili vali ve kaymakamlardan şu hususlara dikkat edilmesi istendi:

Cemevi, vakıf veya derneklerle irtibat kurularak muharrem ayındaki muharrem orucu açma lokmalarına ortak olunmasına ve yas-ı matem katılımına yönelik davetlere imkânlar ölçüsünde katılım sağlanacak ve cemevi, vakıf veya derneklerdeki vatandaşlar ve kanaat önderleri ziyaret edilecek. 

Muharrem ayının ilk günlerinde vali ve kaymakamların ev sahipliğinde cemevi yöneticileri, vakıf veya derneklerdeki vatandaşlar ve kanaat önderleri ile oruç açılacak.

Muharrem ayı içerisindeki şükür ve paylaşmanın ifadesi olan “aşure etkinliklerinin” de en geniş katılımla gerçekleştirilmesi sağlanacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU