CHP'li Altay: FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Raporu'nu muhtemelen imha etmişlerdir

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Meclise hırsız girmiş de haberimiz yok. Bombalanan bir Meclisin kendini bombalayanlarla ilgili kurduğu araştırma komisyonu raporunu ortaya koyamaması ayıp ötesi bir şeydir. Bu rapor var" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay "FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Raporu'nun ortadan kaybolması TBMM'nin FETÖ borsasına yenik düşmesidir. Raporun kadük kaldığını açıklamak da birtakım güç merkezlerine TBMM'nin boyun eğmesidir" dedi.

Altay Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

"TBMM FETÖ borsasına yenik düşmüştür"

Bir gazetecinin, FETÖ'nün 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek'in, hazırlanan raporu Meclis Başkanlığına teslim ettiklerini söylediğini ancak Meclis Başkanlığından yapılan açıklamada "rapor yok" denildiğini ifade ederek, değerlendirmesini sorması üzerine Altay şunları kaydetti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Meclise hırsız girmiş de haberimiz yok. Bombalanan bir Meclisin kendini bombalayanlarla ilgili kurduğu araştırma komisyonu raporunu ortaya koyamaması ayıp ötesi bir şeydir. Bu rapor var. Muhtemelen imha etmişlerdir ama bu komisyon çalıştı. Bu komisyon 26 Temmuz'da kuruldu. Biz 3 Ağustos'ta üyelerimizi verdik. AK Parti 20 Ağustos'ta zar zor, bağır çağır üyelerini verdi. 4 Ocak'ta çalışmalar bitti. 12 Temmuz'da rapor sunuldu, aradan geçen onca zamandan sonra. 14 Temmuz 2017'de CHP itiraz etti. CHP ikinci muhalefet şerhini verdi. Bizim ikinci muhalefet şerhimizin içine koyulamayan bir rapor basılmaya kalkıldı. Ben milletvekilleriyle Meclis matbaasına yürüdüm. Basımı durdurdular ve o gün bugün rapor yok. Bu Sayın Şentop'un ayıbıdır. Sayın Şentop'tan önceki Meclis başkanlarının da ayıbıdır. Meclisin, kendisini bombalayanlarla ilgili kurduğu komisyon raporunu kaybetmesi ayıptır, Türkiye Büyük Millet Meclisine yapılabilecek en büyük ihanettir. FETÖ bomba vurdu TBMM'ye, bunlar TBMM'nin itibarına bomba koydu. Kadük madük değil, rapor neredeyse biz onu çıkaracağız. Bütün tutanakları silmiş olamazlar. Herkes sabretsin. 10 aydan az bir süre kaldı. Bu raporu da ortaya koyacağız, FETÖ'nün siyasi ayağıyla da patır patır hesaplaşacağız.

TBMM FETÖ borsasına yenik düşmüştür. Bu raporun ortadan kaybolması, rapora kimsenin ulaşamaması TBMM'nin FETÖ borsasına yenik düşmesidir ve raporun kadük kaldığını açıklamak da birtakım güç merkezlerine TBMM'nin boyun eğmesidir. Bunu kabul etmemiz mümkün değildi. Bu rapor da 15 Temmuz'un arkasındaki sır perdesi de inşallah en geç 10 ay sonra herkesçe biliniyor olacak.

"CHP'nin ısrarlı takibi sonucunda KYK da halloldu, şimdi EYT'yi bekliyoruz"

KYK kredi borçlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Altay, CHP'li milletvekillerinin 2018'den beri TBMM'ye KYK kredi borçlarıyla ilgili 19 kanun teklifi verdiğini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da "KYK borçlarınızı ödemeyin, faizlerini sileceğim, geldiğimizin haftasında faizleri sileceğiz." açıklamasından sonra böyle bir adım atıldığını kaydetti.

Altay, "CHP'nin ısrarlı takibi sonucunda KYK da halloldu, şimdi EYT'yi bekliyoruz. Ama Sayın Bakan'ın ifade ettiği gibi ocakta şubatta değil. Ekim'de EYT'yi ya halledeceğiz ya halledeceğiz. Paşa paşa halledeceksiniz. Milletin ocağı, şubatı beklemeye tahammülü ve sabrı yok" diye konuştu.

Rapor tartışmaları

FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun başkanlığını yürüten dönemin AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek raporu dönemin TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a teslim ettiklerini iddia etmiş, TBMM Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise raporun kendilerine sunulmadığı öne sürülmüştü.

Petek, "Rapor neden yayınlanmadı?" sorusuna "Onu TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a sorabilirsiniz. Veya İsmail Kahraman'a... Biz Kahraman'a teslim ettik. (Rapor) Tekemmül etti. Ama meclis genel kurulunda görüşülmedi. İşin özeti bu" yanıtını vermişti.

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU