Bakan Kasapoğlu'ndan "KYK ödemeleri" açıklaması: Cumhurbaşkanımız, kabine toplantısı sonrası açıklama yapacak

KYK kredisi alan öğrencilere yüksek miktarda geri ödeme çıkmasına ilişkin açıklama yapan Kasapoğlu, "Gençlerimizi hiçbir zaman mağdur etmedik. Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanımız etraflıca bu konuyu gençlerimizle, kamuoyuyla paylaşacak" dedi

Fotoğraf: AA

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Genç Seyahatsever Projesi Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) geri ödemeli öğrenci kredisi alan üniversite mezunlarının borçlarının yüksek gelmesiyle alakalı konuşan Kasapoğlu, konunun ilk kabine toplantısında ele alınacağını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklama yapacağını söyledi.

Kasapoğlu konuyla ilgili şunları kaydetti:

351 sayılı yurt hizmetleri kanunu var. Bu kanunda da eski adıyla TEFE, yeni adıyla Yurtiçi Üretici Fİyat Endeksi. Bu işin kanununda yer alan bir konu. Ana muhalefet partisi liderinin ifadesiyle bir faiz uygulaması değil. Kanunda yer alan enflasyon oranıyla bağlantılı olan bir süreç. Gençlerimizi hiçbir zaman mağdur etmedik. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi’yle alakalı konuları detaylıca çalıştık. Adımlarımızı atacağız, çalışmalarımız hazır. Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanımız etraflıca bu konuyu gençlerimizle, kamuoyuyla paylaşacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Kredi Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) kredi alan üniversite öğrencilerine ana paranın 3 katına kadar geri ödeme miktarı çıkartılması sosyal medyada gündem olmuştu.

Birçok kullanıcı Twitter'dan ödemesi gereken borç miktarlarını paylaşarak, hükümete tepki göstermişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter hesabından borcunu paylaşan bir kullanıcının mesajını retweetlemiş ve gençlere seslenerek, "Faizli KYK borçlarını ödemeyin! Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece ana para talep edilecek, o da iş bulduğunuzda" demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU