ABD’den Suriye’de operasyon: 2 üst düzey IŞİD’li hedef alındı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Sözcüsü Albay Joe Buccino, "Bu saldırı, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın bölgeye olan sarsılmaz bağlılığını ve IŞİD'in kalıcı yenilgisini teyit ediyor” dedi

Fotoğraf: Reuters

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Suriye'de operasyon düzenledi.

“Derhal basına sunulacaktır” notunun düşüldüğü açıklamada “ABD Merkez Komutanlığı Kuvvetleri, 12 Temmuz 2022'de Suriye'nin kuzeybatısındaki Jindayris yakınlarında iki üst düzey IŞİD yetkilisini hedef alan bir İHA saldırısı düzenledi” denildi.

Saldırıda, Suriye'deki ilk beş IŞİD liderinden biri ve IŞİD lideri Maher al-Agal öldürüldü.

Maher ile yakından ilişkili üst düzey bir IŞİD yetkilisi de saldırı sırasında ağır yaralandı.

Komutanlıktan “Bu operasyonun başarılı bir şekilde yürütülmesini sağlamak için kapsamlı bir planlama yapıldı İlk incelemeler sivil kayıpların olmadığını gösteriyor” denilirken, Al-Agal, grup içinde üst düzey bir lider olmasının yanı sıra, Irak ve Suriye dışında IŞİD ağlarının gelişimini agresif bir şekilde sürdürmekten sorumluydu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Sözcüsü Albay Joe Buccino, "Bu saldırı, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın bölgeye olan sarsılmaz bağlılığını ve IŞİD'in kalıcı yenilgisini teyit ediyor. Bu IŞİD liderlerinin ortadan kaldırılması, terör örgütünün daha fazla plan yapma ve küresel saldırılar gerçekleştirme yeteneğini bozacaktır" dedi.

Buccino, IŞİD’in ABD ve bölgedeki ortakları için bir tehdit oluşturmaya devam ettiğini kaydederek, “Merkez Kuvvetler Komutanlığı bölgede yeterli ve sürdürülebilir bir varlık sürdürüyor ve bölgesel güvenliğe yönelik tehditlere karşı koymaya devam edecektir”  ifadelerini kulllandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU